Grmoja prozvao Martinu Dalić: Bulj je govoreći o TE Peruća očito pogodio metu…koliko ste poreznog duga kao ministrica financija otpisali Agrokoru?

"Imam pitanje za ministricu Dalić zbog kojeg bi mogla imati još jedan histerični napad: Koliko ste poreznog duga otpisali Agrokoru dok ste bili ministrica financija", upitao je Grmoja...

Foto/fah
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja prozvao je u utorak potpredsjednicu vlade Martinu Dalić koja se u petak na “aktualcu” obrušila na mostovog zastupnika Miru Bulja zbog termoelektrane (TE) Peruća, ustvrdivši da je Bulj očito pogodio metu, te ju je upitao koliko je poreznog duga otpisala Agrokoru dok je bila ministrica financija.

“Prošlog petka svjedočili smo nezapamćenom incidientu u Hrvatskom saboru u kojem se ministrica i potpredsjednica Vlade Martina Dalić izvan svake kontrole obrušila na našeg kolegu Miru Bulja. Očito je kolega Bulj dobro pogodio metu jer iza tog štetnog projekta stoji i potpredsjednica Vlade”, rekao je Grmoja.

Ustvrdio je kako taj agresivan čin nije bio slučajan – Dalić je, spominjući svoju rodnu povezanost sa centinskim krajem, napala mnoštvo znanstvenika i 17.000 ljudi koji su se javno usprotivili izgradnji TE Peruća, ali nije spomenula da bi TE opteretila svakog poduzetnika jer bi prodavala struju Hrvatskom operatoru tržišta energije (HROTE) po poticajnoj cijeni od 1,26 milijardi kuna godišnje, dok bi HROTE tu struju prodavao na tržištu po 0,9 milijardi kuna.

“Razlika od 360 milijuna kuna prikuplja se iz naknade za obnovljive izvore energije od potrošača, pa bi zbog tog projekta cijena struje trebala rasti. U 25 godina je to 9,5 milijardi kuna koje bi se uzelo građanima i poduzetnicima kako bi muž ministrice Marije Pejčinović Burić, a možda i Martina Dalić i krugovi povezani s njom, zaradili silan novac”, ustvrdio je Grmoja.

Dalić podupire ekološki nepovoljan projekt koji će, kaže Grmoja , grijati Cetinu i Peruću za tri stupnja Celzijusa godišnje, a ljeti i za preko 30 stupnjeva. Osim toga, kroz njega će se u Cetinu ispuštati 280 litara industrijskih otpadnih voda.

Ministrica se, dodao je, ispadom u Saboru razotkrila jer bi kao ministrica gospodarstva trebala raditi na ukidanju neporeznih davanja, a ona se ne mogu smanjiti zbog poticaja koji će pasti na leđa poduzetnika.

“Imam pitanje za ministricu Dalić zbog kojeg bi mogla imati još jedan histerični napad:  Koliko ste poreznog duga otpisali Agrokoru dok ste bili ministrica financija”, upitao je Grmoja.

Autor-Hina


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

30 KOMENTARI

 1. Bulj i Grmoja ko mali seljačici smiju se da provociraju Dalicku. A i ti Dalicka ka možeš dozvolliti da te ovakvi isprovociraju. Jedan put se odgovori i ubuduce ignoriraš , jer odgovarati na svakve gluposti nema smisla. Maras uvijek počima s Plenkoviceva vlada nevalja podnesi ostavku, Bulj i Grmoja temoelektrana i Dalička. Istina nisam ni ja sretan sa svim ovim ali je istina da nije valjalo ni za Milanovica. I što sad? Predlažete Pernara, Bulja i Marasa . E to bi bilo genijalno.

  • Nada , nebiram tajkune ako hoceš glasao sam za Most jer sam mislio da imaju malo mozga u glavi kad tamo vecih luzera nisam vidio u životu. Politiku treba znati voditi. Kod nas je problem što smo god htjeli napraviti mi smo zaustavili, počevši od hidrocentrale u Dubrovniku, pa golf terena na Srđu, pa termoelektrane u Pločama, pa sada u Peruci, pa Lecevica i t d. Sve pod izgovorom eko narušavanja. Dobro da budem prost koji k..c stručnjaci rade studije kad narod zna više od njih. Svi volimo imati svjetlo, voziti se autima , praviti smece a pitamje od kuda i gdje ga smjestiti. Ovo me podsjeca na groblje u Makarskoj koje je bilo van grada prije i kad ga je trebalo proširiti počeli su se buniti oni koji su kuce radili bespravno do groblja s riječima nije u redu da groblje se širi do kuca . U stvari kuce su išle do groblja. To je samo jedna usporedba pametan ce znati što sam htio reci. Most je bio u vlasti i to dva puta pa su sve prokockali i ispada da je SDS pametmiji. Dižemo se na noge da oni uklanjaju ploče našim oslobodiocima a podižu okupatorima. To je politika , zato sam ljut na Most i svi koji glasaju zanj su politički nepismeni. Priznajem i ja sam bio prvi put a više ne.

  • Bulj ne mali već veliki seljačina.
   Interesantno da se po svim vladajućim pljuje, naročito ako imaju velike plaće. I po Karamarku su pljuvali, izvlačili mu primanja sa ženom, zatim auto koji vozi, te nije naročito obrazovan, te u sukobu interesa itd. A sada plaću za njim!!!!!
   Taj se nije rodio, ko bi narodu ugodio!!!!
   Baš sam sretna, moji stavovi su već 27g isti!

Comments are closed.