Grmoja nakon objave MVEP-a: ‘Sramotno i skandalozno, pravosuđe funkcionira na poziv premijera!’

Grmoja: “Šokiran sam, ovo je skandalozno: USKOK je reagirao na poziv premijera na dan kad sam mu postavio pitanje u Saboru”...

Podijeli

Ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je optužbe da zataškavaju kriminal i nezakonitosti u veleposlanstvima te optužilo Nikolu Grmoju da laže i manipulira. On je još žešće uzvratio, javlja Dnevnik.hr

Podsjetimo, politički tajnik Mosta Nikola Grmoja danas je održao konferenciju za medije gdje je upozorio na protupravne isplate državnog novca u veleposlanstvu u Washingtonu (slučaj Joško Paro) kao i povredu radne dužnosti u veleposlanstvu u Canberri (slučaj Loreta Bertoša-Kušen) te je ustvrdio da nikada do sada nije doživio tolike pritiske kao danas da otkaže konferenciju za novinare.

Nakon konferencije oglasio se MVEP.

”Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 19. rujna 2018. godine primilo je Rješenje USKOK-a, kojim je odbačena kaznena prijava Damira Sabljaka vezana za raspored mr. sc. Lorete Bertoša-Kušen u Australiju, kao i uz tvrdnje Damira Sabljaka vezane za nalaz Državnog ureda za reviziju o lokalno angažiranim osobama u Veleposlanstvu RH u Washingtonu tijekom 2016. godine, u vrijeme mandata veleposlanika RH Joška Pare”, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Grmoja: “Šokiran sam, ovo je skandalozno: USKOK je reagirao na poziv premijera na dan kad sam mu postavio pitanje u Saboru”

”Šokiran sam, ovo je skandalozno”, bila je prva reakcija Mostova zastupnika Nikole Grmoje. Za Dnevnik.hr rekao je da ovaj slučaj pokazuje kako funkcionira hrvatsko pravosuđe. ”Sramotno je da je USKOK donio rješenje premijeru i Ministarstvu vanjskih poslova, a Damira Sabljaka koji je podnio prijavu uopće o tome nisu obavijestili”, rekao je Grmoja.

Objašnjava da je očito da je USKOK reagirao na poziv premijera i to na dan kad je Grmoja o toj temi postavio pitanje premijeru na aktulanom prijepodnevu u Saboru. ”Obavijestili su premijera, a Sabljaka nisu ni saslušali. Kad su shvatili da Sabljak neće odustati, oni su odbacili prijavu”, istaknuo je.

Zaključio je da je to sve dokaz kako funkcionira DORH i hrvatsko pravosuđe. ”Funkcioniraju na poziv Plenkovića. Funkcioniraju na ‘halo, Bing”’, zaključio je Grmoja više puta ponovivši da je ovo sramotno i skandalozno.

USKOK je na upit novinara Dnevnik.hr-a odgovorio da su podnositelja prijave obavijestili o odbačaju kaznene prijave.

D.K.


Podijeli

Comments are closed.