Grlić Radman nakon izbora u BiH: “Komšićeva pobjeda ostaje velika ‘mrlja’ u našim odnosima”

Na konferenciji za novinare Grlić Radman zahvalio se Krišto i HDZ-u, kao i svima okupljenima u Hrvatskom narodnom saboru...

foto-twitter
Podijeli

Promjene koje je visoki predstavnik u BiH uveo na dan izbora “očekivane” su i potvrđuju da je Daytonsko-pariški sporazum međunarodno pravo, rekao je u ponedjeljak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na predstavljanju kampanje o važnosti NATO-a u Zagrebu.

Grlić Radman je uz ministra obrane Marija Banožića i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić gostovao na Fakultetu političkih znanosti povodom premijere promotivnog spota kampanje “Mi smo NATO” (WE ARE NATO).

“Mogu samo reći da je ta odluka očekivana budući da su propuštene prilike dogovora između političkih lidera, prije svega bošnjačkih s hrvatskim”, rekao je o odluci visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta uoči obraćanja studentima.

Na konferenciji za novinare Grlić Radman zahvalio se Krišto i HDZ-u, kao i svima okupljenima u Hrvatskom narodnom saboru.

“Ovdje je važno istaknuti da, bez obzira na mobilizaciju glasačkog tijela, i ovi izbori su donijele promjene, osobito za predstavnike bošnjačkog dijela. Iskazujemo nezadovoljstvo zbog preglasavanja Hrvata koje šteti funkcionalnosti i stabilnosti u BiH”, rekao je.

“Četvrti put po redu Komšić je izabran glasovima bošnjačkog naroda, a vodi se kao član, hrvatski član Predsjedništva. To će i dalje ostati kao veliki teret u našim odnosima, ja bih rekao velika ‘mrlja'”, dodao je.

“Nastojali smo Schimdtu objasniti važnost preglasavanja”, rekao je Grlić Radman. “Hrvatska kandidatkinja Borjana Krišto je bila odabir svakog Hrvata u BiH, suprotno mišljenju Komšića”, dodao je.


Podijeli