Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru na proslavi pravoslavog Uskrsa!

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru...

screenshot
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Penava je za HRT rekao da se nada da će predstavnici srba doći u Vukovarsku kolonu sjećanja nakon što je on kao prvi gradonačelnik Vukovara do sad došao na njihov Uskrs. Nakon što su novinari upitali predstavnika srba u Vukovaru, koji je rekao da će oni doći za Božić, ali kad su ga upitali hoće li doći u Vukovarsku kolonu sjećanja, brzo im je odgovorio-OPROSTITE-ŽURIM… 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru povodom blagdana Uskrsa kojega danas vjernici slave prema julijanskome kalendaru…

-ČESTITKA GRADONAČELNIKA VUKOVARA IVANA PENAVE  PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA POVODOM BLAGDANA USKRSA…

Pravoslavnim vjernicima čestitao je Uskrs, a svoju nazočnost pravoslavnoj liturgiji komentirao riječima da je to ljudska gesta i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban.
Koliko znamo ovo je prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara nakon Domovinskog rata došao u pravoslavnu crkvu. “Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima”, rekao je Penava.
Na novinarsko pitanje očekuje li da se sada predstavnici srpske zajednice pojave na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Penava je rekao da će o tome govoriti njihova djela.

“Ovdje sam danas isključivo zbog pravoslavnih vjernika koji su građani Vukovara”, rekao je vukovarski gradonačelnik te dodao da se katkada previše obaziremo na riječi, a premalo na djela, na ono što tko čini.

S gradonačelnikom Penavom u hramu Sv. Nikolaja uskrsnoj liturgiji nazočila je i dogradonačelnica Ivana Mujkić, čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, vijećnici HDZ-a u Gradskome vijeću te hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović, javlja HRT.

Penava je za HRT rekao da se nada da će predstavnici srba doći u Vukovarsku kolonu sjećanja nakon što je on kao prvi gradonačelnik Vukovara do sad došao na njihov Uskrs. Nakon što su novinari upitali predstavnika srba u Vukovaru, koji je rekao da će oni doći za Božić, ali kad su ga upitali hoće li doći u Vukovarsku kolonu sjećanja, brzo im je odgovorio-OPROSTITE-ŽURIM. 

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

13 KOMENTARI

  1. Uopče ne razumjem komentare koji vrijeđaju bilo koga možda što nisam Bog ,sudac,lopov i ubica nego Hrvatski vojnik koji je štitio ustav RH i njen teritorij kako bi se građani na Hrvatskom teritoriju osjećali sigurno nisam mrzitelj nikog jer kad bi mrzio nekoga bio bi gori od njega a to ne želim hoću biti u službi svojoj domovini i Hrvatskom narodu koji poštuju RH I stjeg RH .

  2. Nerazumijem taj potez g Penava .To si mogao napraviti samo nakon kolektivne isprike Srbičetnićke bagre koja je pobila poslje okupacije Vukovara 5000 Vukovarskih stanovnika.Oni to nesmatraju kao civilizacijski doseg .Nego opet smo Ustašu ponizili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 19 =