Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković crnogorcima: Dok ne uslijedi isprika za ratna razaranja nema suradnje…

Na početku Domovinskog rata 1991. godine pripadnici tzv. JNA i rezervista uz vodstvo radikalnog dijela Srpske demokratske stranke iz Trebinja i istočne Hercegovine sudjelovali su u razaranju grada Dubrovnika i dubrovačkog zaleđa...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Na početku Domovinskog rata 1991. godine pripadnici tzv. JNA i rezervista uz vodstvo radikalnog dijela Srpske demokratske stranke iz Trebinja i istočne Hercegovine sudjelovali su u razaranju grada Dubrovnika i dubrovačkog zaleđa.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odbio se u utorak fotografirati sa zamjenikom načelnika Trebinja Mirkom Ćurićem prigodom otvaranja graničnog prijelaza Ivanica kazavši da Dubrovnik nikada neće uspostaviti suradnju s Trebinjem dok ne uslijedi isprika za ratna razaranja.

“Prije toga potrebno se ispričati građanima grada Dubrovnika, majkama koje su izgubili sinove, obiteljima koje su izgubile djecu i djeci koja su ostali bez roditelja”, rekao je Franković novinarima.

Pojasnio je da je isprika preduvjet suradnje.

“Kada ta isprika uslijedi kao što je uslijedilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman surađivati s Trebinjem. Dok se to ne dogodi mi nismo spremni surađivati, niti ćemo s onima koji su napadali naš grad”, rekao je Franković. Odbio je mogućnost da se Dubrovnik ispriča Trebinju navodeći da ne vidi nikakvog razloga za to. “Zašto bismo se mi iz Dubrovnika trebali ispričavati Trebinju. Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato”, rekao je Franković pri čemu je pojasnio da Hrvatska vojska nikada nije nikoga napadala.

Nakon izjave za medije gradonačelnik Dubrovnika odbio se fotografirati sa zamjenikom načelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, te je napustio ceremoniju na graničnom prijelazu Ivanica koji je u utorak svečano otvoren. Na početku Domovinskog rata 1991. godine pripadnici tzv. JNA i rezervista uz vodstvo radikalnog dijela Srpske demokratske stranke iz Trebinja i istočne Hercegovine sudjelovali su u razaranju grada Dubrovnika i dubrovačkog zaleđa.

G.S.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

16 KOMENTARI

 1. Svi se sjećamo,barem većina nas,dok se iz Trebinja pucalo po Dubrovniku i dok su im zatvarali vodu,što je njihov tadašnji gradonačelnik,kamionđija Vučurović tada govorio, dok je Dubrovnik gorio.Da će oni napraviti ljepši i stariji Dubrovnik….

 2. Frankovicu budimo ljudi sta je isprika za ono sta su napravili ? Ostali su oni duzni Dalmaciji jos odavno i misle da mi to zaboravljamo ! Nista se ne zaboravlja i nista se ne oprasta !

 3. ok netko je glup i obična pizda Zasada znan da je Franković to reka četnicima iz istočne Hercegovine Ako se nevatran Crnogorci su se ispričali Koji ste vi udbaški jad i stoka

 4. Granatiranje Dubrovnika i skrnavljenje kulturne baštine pod zaštitom UNESKA je nerazuman i nehuman vojni cilj koji se ne može opravdati niti jednim logičkim argumentom, imajući u vidu da je to isključivo civilni objekt a ne vojni objekt.
  Taj tajanstvena strateška operacija sa vojnog aspekta nije urodila nikakvim plodom, već je doprinijela kao i besmisleno razaranje Vukovara enormnoj mržnji prema svojim sugrađanima Srbima u Hrvatskoj, epilog svima poznat.
  Naravno da se vinovnici te operacije trebaju ispričati, kao i svi ostali za nečasne vojne operacije nad nedužnim civilima, hvala na razumijevanju.

 5. Od Trebinjaca je zatražio ispriku i odbio se slikati sa trebinjskim dogradonačelnikom, na otvaranju graničnog prijelaza prema Trebinju. Dobro je pisati i prepisati istinu.

Comments are closed.