Grabar-Kitarović: I druge države zbunjuje koji nam je Dan državnosti…18.studeni bi trebao biti državni blagdan da svi koji žele mogu doći pokloniti se žrtvama Vukovara!

"Bilo bi dobro da jednom za svagda odredimo 30. svibnja kao državni blagdan, a da se 8. listopada slavi kao spomen-dan."...

Podijeli

Visoka državna izaslanstva obilježavaju 28. obljetnicu Dana neovisnosti. Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je tom prigodom i skoru javnu raspravu o izmjeni Zakona o državnim blagdanima.VIDEO…

-(VIDEO) ZNAJU LI HRVATI SLAVITI SVOJE BLAGDANE? Hrvatska slavi Dan nezavisnosti, Dan koji je još uvijek dvojben i samo djelomično prihvaćen od strane Hrvatskog naroda…

“Moje stav je 30. svibnja treba biti Dan državnosti, a ovo što se tiče Dana neovisnosti, dakle datuma 8. listopada, je malo zbunjujuće, iskreno moram reći,” kazala je.

“Iz iskustva u diplomaciji moram reći da je to prilično zbunjivalo i druge države koje nisu bile sigurne koji nam je točno dan državnosti.”

Dodala je i sljedeće: “Bilo bi dobro da jednom za svagda odredimo 30. svibnja kao državni blagdan, a da se 8. listopada slavi kao spomen-dan.”

Aktualna predsjednica prokomentirala je i kako bi se trebao obilježiti 18. studeni u Vukovaru…VIDEO

“Taj datum za mene bi definitivno trebao biti državni blagdan, da dopustimo da taj dan u Vukovar dođu svi koji žele doći i pokloniti se žrtvama.”, kazala je predsjednica u izjavi za medije.

M.M.


Podijeli