GOVOR MRŽNJE – ČITAJU LI GOSPODA IZ VIJEĆA EUROPE SRPSKI TJEDNIK ‘NOVOSTI’?

A kad netko tko ne pripada ovim taborima skrene pozornost na te pojave, TO JE GOVOR MRŽNJE I USTAŠTVO!?...

PRIJAVA
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Iz Vijeća Europe, stiže nam još jedna poruka u vidu izvješća o stanju hrvatske nacije. „Gospoda“ koja tamo sjede čini se znaju (kao i obično) mnogo bolje od nas što se u Hrvatskoj događa.

Tako su ovom prigodom već po običaju zaključili kako je u Lijepoj našoj „u porastu netolerancija“, „veličanje NDH“, te da se nastavljaju tendencije „kršenja prava nacionalnih manjina“ – otprilike tako (ako sam dobro zapamtio sadržaj vijesti koja je maloprije objavljena na HTV-u 4 program).

Ne znam tko je, kada i kako, kojom metodologijom i instrumentarijem utvrdio da je stanje u Hrvatskoj upravo takvo. Možda sam, slijep, gluh i mentalno uskraćen pa ne vidim to o čemu oni pišu, ali u jedno sam siguran: „gospoda“ iz VE zasigurno ne čitaju srpske Novosti, Indeks hr, Autograf

Jer da prate te medije, brzo bi se uvjerili da nije sve tako crno i da postoje mediji koji itekako njeguju „kulturu snošljivosti, demokraciju i borbu za ljudska prava“, uz „profinjeni vokabular“ koji odražava svekoliku „ljubav prema bližnjima“.

U prilog iznesenim tvrdnjama, evo nekoliko citata:

Znanstvenici su, hvale se, čak i slijepom crijevu našli razlog postojanja, a za hrvatsku se suverenost, eto, do danas ne zna čemu služi, čak ni postoji li.“ (Novosti, 20. 1. 2017.)

Nema, eto, identitetski sluđenijeg i sje*****eg naroda od Hrvata. Ne znaju oni ni koje im je prvo polje na grbu, ni koji im je zapravo grb na zastavi, ni koja im je onda zastava države, ni koja im je uopće država.“ (Novosti, 2. 12. 2016.)

Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis.“ (Novosti, 27. 5. 2016.)

Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Odjebite.“ (Novosti, 13. 1. 2017.)

Da bilo tko u naprijed citiranim rečenicama riječi „hrvatski“, „Hrvat“, „Hrvatska“ zamijeni kojim slučajem sa „srpski“, „Srbin“, „Srbija“, a pridjeve poput „ustašoidni“ sa „srbo-četnički“ ili „četnikoidni“, bio bi to skandal nad skandalima. Na stražnje noge podigli bi se Milorad Pupovac i SNV, Babe, Documenta, Radnička fronta, „kulturnjaci 2016“, „platforma 112“, SDP, HNS i ostali dežurni „čuvari demokracije“ i „zaštitnici ljudskih prava“ i takav bi govor bio ekspresno osuđen kao „klasični primjer govora mržnje“.

Proradila bi zasigurno i „francuska“ i sve ostale veze po bijelom svijetu, a Hrvati bi po tko zna koji put doživjeli da budu prokazani i žigosani kao rasisti, fašisti, nacisti, ustaše itd., itd.

Međutim, kad je u pitanju vrijeđanje hrvatskog naroda, postoje sasvim drugačiji kriteriji.

Pljuvanje po većinskom narodu, njegovim vrijednostima i svetinjama (počevši od državne zastave preko grba i himne do teških uvreda katoličkog vjerničkog puka), uobičajeno je u „naprednim“ ateističkim i „lijevo-liberalnim“ medijima od kojih se neki služe prizemnim i primitivnim govorom mržnje kakvome nije mjesto u javnom prostoru.

Kad opskurni Index hr usporedi katoličkog i kršćanskog sveca Bogdana Leopolda Mandića sa „smrznutom govedinom u ‘Konzumu’“, a hodočasničke procesije s „nekrofilskim orgijama“, to nije govor mržnje!?

Kad se Autograf godinama na najprimitivniji način obračunava s ideološkim neistomišljenicima i krajnje uvredljivim, vulgarnim, kočijaškim rječnikom zagađuje medijski prostor, to je „sloboda govora“ i „demokracija“!?

A kad netko tko ne pripada ovim taborima skrene pozornost na te pojave, TO JE GOVOR MRŽNJE I USTAŠTVO!?

Ma dajte molim vas, ohladite! Ispadate smiješni za popi…t – što kažu Dalmoši.

Ono što poremećeni klaun Oliver Frljić i njegova ekipa rade “nije širenje mržnje”?

Što bi naši „ljubitelji slobode stvaralaštva“ – na čelu s ministricom kulture Ninom Obuljen-Koržinek rekli kad bi u nekoj predstavi izvjesna dama izvukla iz vagine srpsku zastavu? Bi li tada imali razumijevanja za „umjetničku slobodu autora“? Ili kad bi se snimio film o „krajinskim udovicama“ koje su u vrijeme rata (1991-’95.) ljubovale s unproforcima na okupiranima područjima Republike Hrvatske? Bi li taj film prikazala HTV? Kad bi netko vrijeđao Srpsku pravoslavnu crkvu kao što se vrijeđa naša Katolička, kako bi reagirali?

I sve te Frljićeve bljuvotine, taj ogavni smrad financiraju građani ove zemlje – u većini Hrvati i katolici, što je najtragičnije u svemu!

Tko je ovdje lud gospodo!?

Doista ne znam što radi naša diplomacija, ali sam posve siguran da nikad nikomu od članova Vijeća Europe ili „mudraca“ koji u tom tijelu odlučuju, kao ni onim punjenim pticama iz State Departmenta nije poslan ni jedan press clipping ili prijevod bilo kojega teksta iz spomenutih medija, tek toliko da vide koja je to razina komunikacije s javnošću!

Ja bih im to gurao pod nos sve dok ne bi pročitali i shvatili o čemu se radi. I onda bih tražio odgovor na jedno jedino pitanje:

Što bi oni poduzeli, kad bi se u njihovim zemljama tako pisalo i govorilo o narodu koji predstavljaju i zastupaju?

A što se rasizma, nacizma i ekstremizma uopće tiče, nek najprije pometu ispred svoga praga.

U Hrvatskoj hvala Bogu, nema nikakvih javnih izražavanja tih pojava niti organiziranih neonacističkih skupina kao kod njih.

Ovo što se kod nas po tom pitanju događa, limunada je u odnosu na njih.

No, mi u Hrvatskoj jako dobro znamo otkuda vjetar puše i iz koje kuhinje se proturaju teze koje nam se potom vraćaju u vidu kojekakvih nebuloznih izvješća VE ili State Departmenta.

U Hrvatskoj samo nekolicini pripadnika jedne jedine manjine ništa ne valja i samo se oni osjećaju „ugroženima“. Svima drugima je dobro. I na tu se kliku navezala bulumenta koja s njome puše u isti rog. Oni žive od blaćenja ovog naroda i države. To im je profesija i krajnji domet.

Dok se progovori o srpsko-komunističkim lažima i konstrukcijama, o njihovim lažnim mitovima i podvalama, kod njih zavlada uzbuna. Naročito su osjetljivi na istinu o Jasenovcu, jer na tom lažnom mitu „jašu“ posljednjih 50 i više godina.

I u roku odmah stiže neko od „izvješća“. Da nije tragikomično bilo bi smiješno.

I jednima i drugima (uključujući i nabiguzice iz VE) poruka: ODJ….E! I to izvješće gurnite – znate već kud (ako ne znate, pitajte Frljića – on u tomu ima iskustva)!

 

Zlatko Pinter

 

 

 

 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × tri =