Golemi prevrati u Crkvi. Razočarani njemački biskupi!

Podijeli

 

Na blagdan Male Gospe, cijeli je katolički svijet bio iznenađen kada je tijekom četvrtog sabora Sinodalnog puta 21 njemački biskup tajno glasovao protiv dokumenta koji je imao za cilj promijeniti moralni nauk Crkve o homoseksualnosti, kontracepciji , i rodni identitet. Taj je dokument odobrio 31 od 60 prisutnih biskupa, dok je 21 glasovao protiv. Ostali su bili suzdržani. Za usvajanje dokumenta bilo je potrebno glasovanje dvije trećine biskupa, pa ga je manjina uspjela blokirati kao službeni dokument njemačkog sinodalnog puta.

Kardinal Reinhard Marx, bivši poglavar njemačkih biskupa i član Papinog vijeća kardinala, rekao je da je “ vrlo razočaran ” ovim rezultatom glasovanja.

Neki razočarani sudionici su glasno protestirali. Organizatori su oštro kritizirali ishod i proveli promjene, uključujući ukidanje tajnog glasovanja. Irma Stetter-Karp, jedna od predsjednica procesa, opisala je biskupe koji su izrazili zabrinutost kao “plakače”. Georg Bätzing, bio je također šokiran ovakvim glasovanjem, ali je inzistirao da se skandalozni tekst ipak pošalje u Rim na predstojećem ad-limina posjetu njemačkih biskupa kod Pape i podnese nadolazećoj Sinodi o sinodalnosti u Rimu. Što je najvažnije, najavio je da će se od sada glasati dizanjem ruku, što znači da će svaki biskup koji želi braniti tradicionalni crkveni nauk biti izložen javnom pritisku.

izvor: https://vjera.hr


Podijeli