GNUSNA PODVALA KARDINALU! Vrhbosanska nadbiskupija demantira: Izvjesni Puljić nije kardinalov bratić

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime, priopćeno je jutros iz Vrhbosanske nadbiskupije..."Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam", priopćeno je...

Foto-VrhBosanska nadbiskupija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Vrhbosanska nadbiskupija demantirala je vijest da je bratić kardinala Vinka Puljića, izvjesni Danko Puljić koji je prešao na islam, kardinalov bratić…

Riječ je lažnoj vijesti, naveli su iz Vrhbosanske nadbiskupije, da su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam.

“Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime”, naveli su.

U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića, dodaju u priopćenju, te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod.

“Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam”, priopćeno je. 

Iz Vrhbosanske nadbiskupije mole sve novinare i medijske da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije.

Priopćenje u cijelosti

Priopćenje za javnost: Demant vijesti o navodnom prelasku bratića i sestre kardinala Puljića na islam

Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti.

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod.

Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije.

mr. don Dražen Kustura

predstojnik Ureda za odnose s javnošću

i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije

M.M. / L.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + osam =