Glumci u posjetu Gardijskoj oklopno–mehaniziranoj brigadi u Vinkovcima. Festival izrastao na prvoj crti obrane Slavonije u Domovinskom ratu!

Glumci u posjetu Gardijsko oklopno–mehaniziranoj brigadi | Foto: GOMBR
Podijeli

Sudionici 28. festivala glumca posjetili su u ponedjeljak, 06. rujna 2021. godine Gardijsku oklopno–mehaniziranu brigadu Hrvatske kopnene vojske, u vojarni 5. gardijske brigadeSlavonski sokolovi” u Vinkovcima.

Sudionici 28. festivala glumca posjetili su u ponedjeljak, 06. rujna 2021. godine Gardijsku oklopno–mehaniziranu brigadu Hrvatske kopnene vojske, u vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima.

Glumci u posjetu Gardijsko oklopno–mehaniziranoj brigadi | Foto: OSRH / T. Đalto

Sudionici festivala koji je posvećen glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu zapalili su svijeću kod spomenika poginulim Slavonskim sokolovima.

Zapovjednik Gardijske oklopno–mehanizirane brigade, brigadni general Mijo Validžić tom je prigodom održao kratku prezentaciju GOMBR–e te iskazao zadovoljstvo suradnjom Hrvatske vojske i Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović zahvalila je u ime svih glumaca generalu Validžiću na gostopimstvu i ministru obrane Mariju Banožiću što im je omogućio ovaj tradicionalni posjet te podsjetila kako je festival izrastao na prvoj crti obrane Slavonije u Domovinskom ratu i kako su mnogi glumci hrvatski branitelji te im je dužnost ovih dana sjetiti se poginulih branitelja, javlja MORH.

H.H.


Podijeli