GLAVAŠU PREKIPJELO! To treba lustrirati. Imbecilno, apsurdno, nakaradno.Ovi mogu što hoće. Proganjaju koga hoće… Evo kako je ‘počastio’ Glavnu državnu odvjetnicu!

Na stotine pojedinaca je izloženo montiranom političkom progonu , kaže Glavaš...

Podijeli

Branimir Glavaš, inače diplomirani pravnik, uputio je otvoreno pismo Glavnoj državnoj odvjetnici Republike Hrvatske koje prenosimo u cijelosti: “Gospođo, Zlata Hrvoj-Šipek! S obzirom na suludi sadržaj obavijesti DORH-a upućenog mojim odvjetnicima, kojim ih obavještavate o ocjeni podnesenih pritužbi na rad ŽDO-Zagreb, u kaznenom predmetu tog državnog odvjetništva povodom moje kaznene prijave protiv K.F. zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 35.st.2.t.1. i 6. KZRH i kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120.st.1 OKZRH, osjećam snažnu potrebu osobno Vam se obratiti….

Vaša ocjena da je ŽDO u Zagrebu donijelo zakonitu državno-odvjetničku odluku utemeljenu na utvrđenim činjenicama nelogična je i očigledno arbitrarna. Ona je neustavna i nezakonita! Ona je nesuvisla i iracionalna! Ona je apsurdna i pogrešna! Ona je besmislena i nakaradna! Ona je neznanstvena i nelegitimna!

Odluka ŽDO-a Zagreb je jednostavnim riječima rečeno imbecilna, jer u svezi s podnesenom prijavom nadležno ŽDO nije poduzimalo nikakve radnje radi prikupljanja podataka potrebnih za pokretanje (nastavak) postupka protiv počinitelja teškog kaznenog djela (K.F.), a što se jasno vidi iz dostavljene mi obavijesti o istoj. Vi si, kao i Vaši prethodnici (Bajić, Cvitan i Jelenić) uzimate ovlasti koje po zakonu i Ustavu nemate! A to je da si umišljate da možete svojom voljom nekome udijeliti oprost od kaznenog progona, pa čak i za kaznena djela teškog ubojstva ili ratnog zločina. Jer, ako ne nastavljate započeti postupak protiv II-osumnjičenika kojem je Ustavni i Vrhovni sud RH oduzeo status „krunskog svjedoka“, Vi mu svojim nečinjenjem, autoritetom funkcije ili neznanjem nastojite udijelili oprost, a to pravo nemaju niti državni poglavari,pa ni monarsi!

Sve to što Vam pišem Vi  jako dobro znate, ali se pravite nemušti i blanco vjerujete starim dokazanim  represivnim kadrovima i perjanicama sustava iz „olovnih“ vremena M.Bajiću i D.Klieru, kojima uspostavom demokratskog poretka u Hrvatskoj devedesetih (nažalost) niti „pero“ nije odbijeno.  Vjerujete istom onom Bajiću koji je sredinom ratnih devedesetih godina u svojstvu vojnog tužitelja u Splitu osobno optuživao građane srpske nacionalnosti za oružanu pobunu (moguće i za ratni zločin)  u tzv.slučaju „Lora“, da bi te iste optužene srpske pobunjenike početkom 2000-tih, taj isti Bajić (kao Glavni državni odvjetnik) koristio (sada) kao svjedoke, prevodeći vlastite optuženike (pobunjenike i potencijalne zločince) u civile, kako bi mogao progoniti hrvatske branitelje.

Vjerujete i svom zamjeniku Darku Klieru koji po instrukcijama Mladena Bajića piše Vrhovnom sudu Zahtjev za zaštitu zakonitosti (dalje ZZZ) Broj: KZZ-DO-46/2018, od 17. travnja 2018., na Rješenje Županijskog suda u Zagrebu Pos.broj: Kv-Rz-1/18, K-Rz-4/16 kojim se razdvaja postupak između mene i drugih suoptuženika, a koji kao argumentaciju iznosi morbidnu laž da bi takvo razdvajanje bilo „kršenjem svim optuženicima zajamčenog prava na pravično suđenje“. (zadnji odlomak ZZZ na 2. i 3. strani.)

Klier u svom izfabriciranom ZZZ-u kaže (str 2., odlomak1.) citiram: Nalazimo da je pobijana sudska odluka nezakonita, konsekutivno krši Ustavom i međunarodnim pravom zajamčeno temeljno ljudsko pravo svih naprijed navedenih optuženika na pravično suđenje. Spominje kako nema i elemenata postupovne nediscipline suoptuženika, a Vama dajem na znanje, kako nije bilo uvjeta za održavanje glavne rasprave još od 6. lipnja 2019. godine, upravo zbog kršenje postupovne nediscipline, ali ne mojom zaslugom, punih godinu i pol dana!

Kako bi bolje shvatili kakvom sam montiranom političkom progonu izložen još od 2005. godine, samo ću Vam reći da su Vaši prethodnici (u prvom redu Mladen Bajić) redovno hodočastili kod hrvatskih premijera na konzultacije u Banske dvore (u mom, ali i drugim slučajevima), počevši od pok. Franje Tuđmana i Ivice Račana, Ive Sanadera, do Jadranke Kosor, sve do predsjednika Sabora u to vrijeme, jer je DORH sve radnje progona vršio po naputku izvršne i vladajuće stranačke vlasti, a tamo DORH-u nije bilo mjesto. Znam i za druge Vaše prethodnike koji su kao redovni gosti Banskih dvora dolazili na brifinge i instrukcije izvršne vlasti, a koji su ulazili tajno na stražnje ulaze Vlade kako bi izbjegli novinare i javnost. Bajić je hodočastio i stranim veleposlanicima, i iste upoznavao sa istragama, a što je protivno zakonima i Ustavu RH, ali i odredbama Bečke konvencije.

Zbog toga otvoreno kažem kako Vam ne vjerujem, kao ni cjelokupna javnost, kada govorite o samostalnosti i neovisnosti DORH-a. Ne vjerujem niti Vašem zamjeniku Darku Klieru kada kaže da je “Remetinec prebukiran zahvaljujući (vama) nama, a ne zahvaljujući predsjedniku i premijeru”! Kažete da poštujete vladavinu prava i trodiobu vlasti kao najviše vrednote, koje jamči i Ustav Republike Hrvatske. Ne, Vi to ne poštujete, dapače Vi kao i većina Vaši prethodnika, zamjenika i nižih dužnosnika DORH-a (uz časne izuzetke) to ne činite!  Jer da poštujete zakone i Ustav i da radite svoj posao kako vam zakoni i Ustav nalažu, ne bi ova Država stvorena u krvi najboljih sinova bila sistematski pljačkana i popljačkana, a da za više desetina milijardi eura popljačkanih samo u posljednih desetak godina, nitko ozbiljan (lopov) nije odgovarao.

Nisam Vam povjerovao niti onda kada ste potpuno neprimjereno, želeći se dodvoriti saborskoj većini, rekli u svom službenom životopisu kako Vam je pokojni otac Janko Hrvoj bio hrvatski domobran i sudionik Križnog puta, ali niste rekli kako ste od 1980. godine bili privilegirani i dobili zaposlenje u Javnom pravobraniteljstvu SRH. Jeste li nam nešto tada zatajili?

Vaša institucija kojoj ste trenutno na čelu, radi samo na daljinsko upravljanje i po nalozima centara moći. Bruxsellesa, Washingtona ili Zagreba, a prožeta je klijentelizmom, nepotizmom, pa i korupcijom, kao i sve druge pore javnog i društvenog života Hrvatske. Slugani politike!!!

A u mom slučaju mislite da ste nedodirljivi i zaštićeni poput „ličkih medvjeda“! Mislite da možete raditi što vam padne na pamet i time kršiti zakone i Ustav RH u kojima su naznačene samo zakonske osnove zbog kojih je prijava protiv K.F. odbačena, bez ikakvog suvislog obrazloženja. Znajte, oni koji misle da su vječno nedodirljivi, grdno se varaju!

Da je tomu tako, jasno slijedi i iz navoda Vaše obavijesti mojim odvjetnicima u kojoj se zdravo za gotovo uzimaju ovlaštenja ovlaštenih sudskih vještaka o uzrocima smrti Č.V., iako su njihova utvrđenja ozbiljno dovedena u sumnju s moje strane pribavljenim nalazom vještaka sudske medicine prof.dr. Đorđa Alempijevića.

Obrazloženje DORH-a kako prof.dr. Đorđe Alempijević nije vještak sukladno odredbama Pravilnika o stalnim sudskim vještacima, već se radi o „vještačenju“ koje je privatno naručeno i plaćeno u drugoj državi , „…koje sukladno pozitivnim zakonskim propisima nema pravnu snagu u Republici Hrvatskoj, pa je stoga u kazneno pravnom smislu irelevantno.“, iako se radi o stručnjaku forenzične medicine svjetskog glasa s područja nekada neprijateljske strane koji nema nikakvog razloga pogodovati meni kao naručitelju vještačenja kojem se i sudi u kaznenom postupku zbog ratnog zločina prema građanima srpske nacionalnosti samo opravdava moje uvjerenje o arbitrarnosti (manipulativnosti i diskriminatornostiu postupanju DORH-a.

Koliko je meni poznato glavna je funkcija Državnog odvjetništva progon počinitelja kaznenih djela za što mu na raspolaganju stoji cijeli niz procesnih prava i dužnosti što ga čini svojevrsnim čuvarom zakona u Republici Hrvatskoj. Stoga me čudi da DORH iako ima osnovanu kaznenu prijavu potkrijepljenu ozbiljnim medicinskim vještačenjem ne poduzima niti jednu radnju, nego istu nonšalantno odbacuje pravdajući svoju odluku kazneno-pravno duboko problematičnim razlozima koje dovode u pitanje stručnost DORH-a, kao čuvara zakona Republike Hrvatske.

Tu svoju tvrdnju potkrepljujem razlozima državnog odvjetnika kojim opravdava odbacivanje moje kaznene prijave gdje navodi da usprkos pojedinih ostvarenih zakonskih obilježja konkretnog kaznenog djela istoga ipak nema „zbog postojanja okolnosti koje isključuju protupravnost„ kao nužnog općeg konstitutivnog elementa svakog kaznenog djela. S obzirom da su razlozi isključenja protupravnosti beznačajno djelo, nužna obrana, krajnja nužda, sila ili prijetnja, te zakonita uporaba sredstava prisile, što bi svakom državnom odvjetniku i njegovom zamjeniku zasigurno moralo biti dobro poznato, ostaje nejasno koji je od navedenih razloga državni odvjetnik uzeo u obzir kada je našao da u radnjama prijavljenoga, zbog kaznenog djela zbog kojeg sam ga prijavio, postoje razlozi isključenja protupravnosti.

Na koncu, ako je K. F. postupao u nekom od razloga isključenja protupravnosti, onda nema niti kaznenog djela za koje se mene tereti, a počinjenog na štetu Č.V., u kojem slučaju ja ne bih niti bio optužen i presuđen, a DORH bi u odnosu na tu točku optužnice odustao od kaznenog progona.

Izuzmem li arbitrarnost (besmislenost i apsurdnost)) i nestručnost državnog odvjetnika u postupanju kao razlog odbacivanja moje kaznene prijave protiv K.F., jedino mi preostaje zaključak da državni odvjetnik tako postupa radi kaznenog postupka koji se pred Županijskim sudom u Zagrebu vodi protiv mene zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120.st.1. OKZRH, počinjenog između ostalog na štetu Č.V., u kojem optuženju državni odvjetnik i nadalje ustrajava, iako drži da smrt oštećenika nije protupravna, a u kojem se kao svjedok pojavljuje upravo K.F. kojemu je u ranijem postupku bio nezakonito dodijeljen status  krunskog svjedoka, inicijativom upravo Glavnog državnog odvjetnika.

Nesuvislost obrazloženja rješenja o odbačaju moje prijave, posebice obavijesti na koju se referiram, ukazuju mi na zaključak u koji ne želim vjerovati i s kojim se nikada neću pomiriti. Jer iz svega proizlazi da je postupanje državnog odvjetnika usmjereno zapravo na prikrivanje (ne)namjernih „grešaka“  i nezakonitosti u njegovu radu u ranijem postupku koji je bio okončan za mene pravomoćnom osuđujućom presudom, te pogrešnih utvrđenja vještačenja provedenih inicijativom državnog odvjetnika, između ostalog i po vještaku prof.dr.sc. Davoru Strinoviću o uzrocima smrti oštećenika, a čime je (Mladenu Bajiću) omogućeno nezakonito dodjeljivanje statusa tzv. krunskog svjedoka prijavljenome, sve kako bi se spriječilo da isti postane optuženikom za smrt oštećenika.

Potpuno je jasno zašto DORH ne želi tako postupiti već uporno godinama svjesno krši zakone RH, jer u tom slučaju bi se dosadašnji svjedočki iskazi K. F. morali izdvojiti iz dokaza u mom predmetu, a što bi posljedično potpuno srušilo ranije (i sadašnje) teze državnog odvjetnika i dovelo do moje (uvjeren sam-potpuno) oslobađajuće presude.

Sve naprijed navedeno, zapravo ukazuje da ŽDO-Zagreb ne samo da nije postupalo sukladno pravilima struke i da nije donijelo zakonitu odluku utemeljenu na pravno relevantno utvrđenim činjenicama, nego je postupilo arbitrarno (nekompetentno, pa i amoralno), ne samo na granici zlouporabe svojih procesnih ovlasti, već se tu radi i o čistoj zlouporabi državne represivne moći pod krinkom „neovisnosti“ jedne grane pravosudne vlasti!    

Kako sam Vam već naveo da se na neustavnost, nezakonitost i zlouporabe DORH-a, koje se odnose na nesuvisli odbačaj predmetne prijave, posebice obavijesti na koju se referiram, nikada neću pomiriti, obavještavam Vas da sam ponovno podnio novu kaznenu prijavu protiv iste osobe, s novim ovlaštenim sudsko medicinskim vještačenjem iz Ljubljane (EU).

Gospođo Glavna državna odvjetnice!

Vama mora biti poznato da je 3.travnja 2007.g. Vaš prethodnik Mladen Bajić svjesno podnio (nezakonit) zahtjev Županijskom sudu u Zagrebu, da se II okrivljenik Krunoslav Fehir ispita kao „krunski svjedok“ i to uz obrazloženje …“ U zahtjevu Glavni državni odvjetnik RH (Mladen Bajić) navodi da u ovom kaznenom predmetu osim II-okrivljenika  Krunoslava Fehira nema drugih dokaza niti osoba koje bi potvrđivale dio inkriminacije iz Rješenja o provođenju istrage  broj Kio-I-RZ-1/06 od 17.svibnja 2006. godine, koji se odnosi na događaj zatvaranja civila u garaži u Osijeku tijekom 1991. godine…“.

Vama mora biti poznato da je odlukama Ustavnog suda RH broj: U-III-4150/2010.od 12.siječnja 2015. godine  i Vrhovnog suda Republike Hrvatske Broj: I Kž 23/15-29 od 7.lipnja 2016.godine, jasno i nedvosmisleno utvrđeno da je K.F. protuustavno i nezakonito zaštićen od strane DORH-a (Mladena Bajića) od nastavka kaznenog progona protiv njega, a to namjerno ili nestručno ignorirate i nezakonito abolirate pojedince okrivljene za kaznena djela teškog ubojstva ili ratnog zločina. To Vam pravo ne daju niti Ustav RH, niti zakoni RH. Da sam sada na Vašem mjestu dok ovo čitam, ja bih se posramio i obrazi bi mi se zacrvenili od srama. Zapekla bi me savjest jer bih znao da svjesno kršim zakone i Ustav RH jer (sam) bih, preuzimajući Vašu dužnost, bio svjestan da sam prisegnuo na poštivanje zakona i Ustava RH i da to ni pod koju moralnu i kaznenu odgovornost ne smijem činiti!  Volio bih sada (dok ovo čitate) vidjeti izraz Vašeg lica i uvjeriti se, jesu li Vam se obrazi makar malo zacrvenili od srama!?  Mene bi bilo sram kada bih (na Vašem mjestu) nemušto pokušavao obraniti neobranjivo, a to je imbecilno obrazloženje Županijskog državnog odvjetništva-Zagreb, koje u svom dopisu Broj: KP-DO-297/20 kaže, citiram: „Kaznena se prijava u odnosu na kazneno djelo teškog ubojstva, odnosno ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na štetu Č.V. odbacuje jer prijavljeno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti,..“

Vama mora biti poznato i tko „dila“ tajnim informacijama iz mnogih istraga i sudskih procesa koje DORH provodi, a ako ne znate, ja ću Vam reći barem za neke iz Vaše „profesionalne“ blizine. To je  jedan od Vaših prethodnika, a današnji Vaš bliski suradnik i zamjenik Mladen Bajić, kao i Jasmina Dolmagić (u mom prethodnom slučaju nezakoniti tužitelj)…, a o čemu sam izvijestio Županijski sud u Zagrebu putem mog sudskog spisa Posl. broj: 6 K-Rz-4/16, na što se, pak oglušujete kao najodgovornija državna dužnosnica glavnog državnog tijela kaznenog progona u Republici Hrvatskoj.

U moru svega zla i bezakonja u našoj Domovini, što je nepobitna činjenica, Vaša „kuća“ koju predstavljate zauzima središnje mjesto svega toga nakaradnog u pravosudnoj grani vlasti u Republici Hrvatskoj, a što se onda reflektira i poput karcinoma kapilarno širi kroz svu izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast u Republici Hrvatskoj. Zbog Vaše „kuće“ i sličnih „kuća“-institucija vlasti, ne iznenađuju me pucnji iz kalašnjikova u srce hrvatske države od prije desetak dana, iako ih osuđujem. Podsjetit ću Vas samo na još (nekadašnje) DORH-ove kadrove i njihove „nestašluke“ i „nestašluke“ njihove djece za koje mislite da ih je javnost zaboravila, počevši od Dragana Novosela i Višnje Lončar, pa sve do najsvježijeg primjera zamjenice ŽDO-Zagreb, Mirele Alerić-Puklin. To je slika stanja te grane pravosudne vlasti koju predstavljate, a vrijeme je pokazalo da ju je nužno potpuno lustrirati i demontirati.

I ne samo to, moj odvjetnik Dražen Srb (u moje ime) iz Osijeka, dostavio je DORH-u i osobno Vašem prethodniku i zamjeniku (masonu) Draženu Jeleniću, 30. svibnja 2019. kaznenu prijavu protiv K.F. zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela terorizma, navodeći četiri svjedoka koja ste bili dužni ispitati, a što niste učinili do današnjeg dana. Vi i institucija koju predstavljate za čiji zakonit i ustavan rad ste osobno odgovorni pred zakonima, Ustavom i cijelim hrvatskim narodom svjesno i namjerno ne gonite dokazane ubojice i teroriste, jer Vam trebaju kao (lažni) svjedoci protiv mene”, stoji u pismu Branimira Glavaša koji je dao intervju i za dnevnik. hr -koji možete pogledati na 6, 00minuti-VIDEO.

T.H.


Podijeli