VIDEO Glasovit govor Zorana Milanovića u Jajcu!…Poslušajte cijeli govor predsjednika RH

BiH, blokadu Sarajeva, i druge velike stvari u ratu 1995. godine nisu postigli ni američki, ni britanski, ni francuski bombarderi, nego čizme na terenu i krv hrvatskih vojnika...

Podijeli

foto screenshot-youtube

Svakako pogledajte ovaj glasoviti govor  predsjednika RH Zorana Milanovića koji može poslužiti na svaku pohvalu njemu i narodu koji ga sluša…

Prisutnima se obratio govorivši o oslobađanju Jajca, Daytonu, Hrvatima u BiH, te nepravednom Izbornom zakonu u BiH.

”Mi i vi moramo sve vrijeme zdravim argumentima tumačiti i objašnjavati zašto je ova cijela Hrvatska priča epopeja sa elementima tragedije poštena i ispravna i zašto smo na pravoj strani povijesti. Ta zahvalnost je nešto što ne vidimo i to je ono što smeta i boli i iritira, i to je ono na čemu ćemo ustrajati, u dokazivanju da smo napravili pravu stvar”, istaknuo je hrvatski predsjednik. Kazao je i da je njegovo poštovanje prema BiH ljudski i politički cilj već barem 20 godina.

“BiH, blokadu Sarajeva, i druge velike stvari u ratu 1995. godine nisu postigli ni američki, ni britanski, ni francuski bombarderi, nego čizme na terenu i krv hrvatskih vojnika. To moramo stalno ponavljati, kada za vas Hrvatice i Hrvate BiH tražimo običnu milostinju, i toga me je stid. Tražimo toliko malo da me je stid to ponavljati”, rekao je Milanović.
”Manjine u Hrvatskoj imaju svog predstavnika u Saboru. Cinizam rastužuje, ako svi govore o ukidanju Daytonskog sporazuma, ja kao predstavnik Hrvatske mogu reći da to Hrvatska neće nikada podržati, nego će se boriti protiv toga. BiH bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba, nema. To nekima nije jasno”, kazao je dodavši: ”Ovdje se mi još nešto pitamo. Živjeli Hrvati BiH”.

izvor youtubea: RTV HB


Podijeli