Giorgia Meloni na skupu Voxa u Španjolskoj: “Živjela Europa domoljuba!”

Ja sam Talijanka. Ja sam majka. Ja sam Kršćanka!”...

Giorgia Meloni/foto-twitter-Ja sam Talijanka. Ja sam majka. Ja sam Kršćanka!”
Podijeli

Giorgia Meloni na skupu Voxa u Španjolskoj: “Živjela Europa domoljuba!”

Buduća talijanska premijerka Giorgia Meloni branila je u nedjelju “Europu domoljuba”, uzimajući za primjer poljsku vladu, u prigodi skupa stranke krajnje desnice Voxa u Madridu.

Na video snimci objavljenoj na tom skupu, čelnica stranke Braća Italije zauzela se za “odvažniju Europu (…) koja će odgovoriti na velike međunarodne krize, a skromniju kada je riječ o bavljenju aspektima svakodnevice koji bi se mogli puno bolje riješiti na državnoj razini, a da se birokracija ne povećava”.

“Živjela Europa domoljuba”, uzviknula je Giorgia Meloni koja je stupila u pregovore s koalicijskim partnerima, antimigrantskom Ligom Mattea Salvinija i s konzervativnom strankom Naprijed Italija Silvija Berlusconija kako bi sastavila vladu do kraja listopada.

“Za nekoliko dana mi u Italiji bit ćemo pozvani da ove ideje pretvorimo u konkretne vladine politike kao što već čine naši prijatelji u Poljskoj”, istaknula je.

Poljska, čiji je premijer Mateusz Morawiecki osobno nazočio skupu Voxa, u sukobu je s Bruxellesom u vezi s vladavinom prava.

“U Španjolskoj, u Italiji i vjerojatno u čitavoj Europi većina građana se više ne prepoznaje u ljevičarskim utopijama i ideologiji i traže od nas da odgovorno preuzmemo vlast”, rekla je.

Giorgia Meloni je ujedno pozdravila izbornu pobjedu bloka desnice i krajnje desnice u Švedskoj.

Mađarski premijer Viktor Orban i bivši američki predsjednik Donald Trump također su objavili video poruke potpore na predizbornom skupu Voxa, treće političke snage u Španjolskoj nakon 2019. i povratka desnice u španjolski parlament.

”Ja sam Giorgia: Moji korijeni, moje ideje”

Ozbiljniju političku karijeru započela je 2006. kao članica tadašnje Nacionalne alijanse, stranke slijednice pokreta Movimento Sociale Italiano, postala najmlađa potpredsjednica Zastupničkog doma. Nakon dvije godine, ušla je u vladu tadašnjeg premijera Silvia Berlusconija kada postaje ministrica mladih.

Nacionalna alijansa raspuštena je 2009. godine, a Meloni je 2012. osnovala svoju stranku Braća Italije kojoj je i danas na čelu.

Veze s Berlusconijem

Upravo je bivši premijer Italije u više mandata Berlusconi danas u njezinoj sjeni s obzirom da je njegova stranka u koaliciji s Braćom Italije.

Uz Berlusconija je vezan i njezin privatni život. Naime, u dugogodišnjoj je vezi s četiri godine mlađim Andreom Giambrunom koji je TV voditelj na Berlusconijevoj medijskoj mreži Mediaset.

Slika od prije par godina sa Andreom i malom Ženevom.
Sretan Uskrs svima vama.

S njim Meloni ima sedmogodišnju kćer, a u rijetkim medijskim istupima o svom privatnom životu, Meloni je kazala kako joj je nevjenčani partner ljevičar i kako sumnja da će glasati za nju.

”Ja sam Giorgia”

”Ja sam Giorgia: Moji korijeni, moje ideje”, njezina je autobiografija koju je izdala 2021. godine. Po uskliku ”Io sono Giorgia” (Ja sam Giorgia) Meloni postala je poznata nakon govora kojeg je održala na rimskoj Piazzi San Giovanni 2019. godine. ”Ja sam Giorgia. Ja sam Talijanka. Ja sam majka. Ja sam Kršćanka!”, uzviknula je tada Meloni.

Kasnije je taj dio njezinog govora postao njezin zaštitni znak, te je Meloni dobro koristila marketinške alate kako bi dospjela do svog političkog cilja.

Započeli smo ovo putovanje zajedno i izdržali do danas laži i pokušaje da nas razdvoje na putu. Idemo dalje u poniznosti i istini.

Živjela Italija, živjela Španjolska, živjeli Patriote Europa, objavila je Meloni na svom facebooku.

VIDEO Ehttps://web.facebook.com/giorgiameloni.paginaufficiale/videos/879158169666296

 


Podijeli