Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković obišao je u utorak pripadnike Oružanih snaga RH koji pomažu stanovnicima područja Plaškog i Saborskog, pogođenog snježnim nevremenom, i ocijenio da su hrvatski vojnici spremni izvršiti sve zadaće koje im se postavljaju, priopćeno je iz MORH-a.

General Jurković je naglasio kako je imao priliku posvjedočiti složenosti aktivnosti koje obavljaju hrvatski vojnici na terenu istaknuvši: „Uvjerio sam se kako su hrvatski vojnici spremni odgovoriti svim izazovima i izvršiti sve zadaće koje se pred njima postavljaju, a jedan od primjera je pomoć civilnim institucijama te ugroženim i bolesnim ljudima“.

Tijekom današnjeg dana, 27. veljače pripadnici Oružanih snaga RH bili su angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbine.

Na području Delnica bilo je angažirano 39 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s četiri radna stroja i dva vozila, u Gračacu devet pripadnika s tri stroja i tri samoistovarivača, u Donjem i Gornjem Lapcu pet pripadnika s dva radna stroja, na području Plaškog i Saborskog također po dva pripadnika s jednim radnim strojem, a u Udbini jedan pripadnik OS RH s jednim radnim strojem.

Pripadnici Hrvatske vojske bili su angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena i u Vukovaru i Našicama, gdje je bilo angažirano 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, stoji u priopćenju MORH-a.

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. Ovakav naslov oduševi svakog vojnika i građanina,, koga još zanima šta rade vojska i ta djeca u Plaškom, ali važno je dati naglasak teksta tome šta je uradio general,,, i ne dao bog da mu je bilo hladno čineći ovakvo hrabar čin obilaska tamo nekakvih vojnika koji samo čiste snijeg i pomažu stanovništvu..vrlom generalu pod hitno uručiti odličje za iznimni podhvat…pljuc,pljuc…..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =