Gdje su generalski činovi junacima Vukovara i Škabrnje? Čin generala ima čak i stari udbaš Manolić…

Ima ga i bivši Udbaš Josip Manolić!...Ali, da ti pamet stane, činove generala nema ni pok. pilot Rudolf  Perišin,general nije nitko iz Domovinskog rata  iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ)...

Podijeli

Početak bitke za Vukovar, 25. kolovoza 1991., ostao je u sjeni polaganja vijenaca i paljenja svijeća za šestero stradalih civila srpske nacionalnosti u Gruborima, nakon Vojno-redarstvene akcije Oluja…

Naime, početak najveće bitke u Domovinskom ratu dobio je gotovo manje prostora u medijima nego suzbijanje komaraca.

Međutim, za nekoliko mjeseci obilježit ćemo okupaciju Grada Vukovara, ali i Škabrnje, gdje su zločinačke postrojbe JNA, pobunjeni Srbi ili bolje rečeno četnici, masakrirali i ubili veliki broj ljudi, među ostalim i civila te sravnali sa zemljom sve što im se našlo na putu.

Zbog toga do danas nitko nije odgovarao, osim pojedinih „kuharica i kuhara“.

Nu, sad je vrijeme da podsjetimo i predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH da u povodu ovih strahota uz ostalo dodijeli i visoke činove pojedinim zaslužnim hrvatskim braniteljima.

Sramota je da da do danas osim pok. Blage Zadre još ni jedan vukovarski ratni zapovjednik nije dobio čin hrvatskog generala. (Ima ga i bivši Udbaš Josip Manolić!). Taj čin nema nitko ni od zaslužnih za obranu Škabrnje. Primjera radi, Marko Miljanić ratni zapovjednik obrane ovog mjesta od odličja dosad je dobio samo skromno – trolista, kao običan vojnik!

Ako je tko zaslužio činove generala, onda su to pojedini branitelji Vukovara i Škabrnje.

Ali, da ti pamet stane, činove generala nema ni pok. pilot Rudolf  Perišin, pa ni njegov kolega, također Junak Domovinskog rata Danijel Borović. Zapravo, general nije nitko iz Domovinskog rata  iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Prije obilježavanja obljetnica u Vukovaru i Škabrnji trebalo bi se i morao održati skup sa preživjelim ratnim zapovjednicima s ovih ratišta, kao što se to tradicionalno  organizira u Kninu za ratne zapovjednike Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Svi ovi događaji oko sjećanja na žrtve srpske nacionalnosti, kao da su bacili u drugi plan hrvatsku pobjedu u Domovinskome ratu, ili bolje rečeno agresiju na Republiku Hrvatsku.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)Vezane vijesti;

IVICA ARBANAS-LIPI: PREUZEO SAM ODGOVORNOST ZA RUŠENJE PRVIH NEPRIJATELJSKIH ZRAKOPLOVA U VUKOVARU !


Podijeli