Podijeli

Predsjednik RH opet je pokazao svoje pravo lice – nije se želio pokloniti hrvatskim žrtvama u Vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak. Tražio je povod i našao ga u majicama dvojice pripadnika HOS-a. Tv reporteri odmah su izvijestili javnost da je  riječ o majicama gdje je pisalo “Za dom spremni“, ali su u tim prvim javljanjima namjerno prešutjeli da se radi o grbu, znaku HOS-a, koji je još uvijek legitiman, a kojeg je „ozakonio“ Milanovićev mentor, idol – Ivica Račan, koji je dobro procijenio da je taj znak  bio i na odorama ljudi koji su, za razliku od trenutnog predsjednika države, branili i obranili hrvatsku Domovinu…

Trebamo  još jednom naglasiti da pozdrav „Za dom spremni“, iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata,   nema nikakve veze s istim takvim pozdravom iz Drugog svjetskog rata, tim prije jer ti koji su ga isticali dok su se žrtvovali za hrvatsku Domovinu uglavnom nisu ni bili rođeni. Zna to dobro i Milanović, koji nas neprestano vraća u prošlost, u doba Tita i partije, ali i traženja izgovora da se ne procesuiraju partizanski i komunistički zločini.

Hoće li uostalom napraviti i „incident“ u Kumrovcu, kad će na svakom od sudionika „Titova puta“ vidjeti majicu s crvenom zvijezdom petokrakom, kakvu je nosio i ratni zločinac Veselin Šljivančanin tijekom srpske i ine okupacije Vukovara, ili kakve su nosili pripadnici zločinačke JNA kad su rušili, ubijali, palili i otuđivali u Škabrnji ili Voćinu?

FOTO – VIDEO : Svanućem prvosvibanjskog jutra, krenula je “VRO BLJESAK”: Srpski i jugofašistički JNA agresorski otpor srušen je u manje od 32. sata!…

Nakon ovog što je učinio Milanović u Okučanima, predsjedniku se treba zahvaliti i njegov savjetnik za branitelje general pukovnik, ratni zapovjednik  Marijan Mareković.

A trenutnog predsjednika države još  jednom pitamo: gdje je bio i što je radio tijekom Domovinskoga rata, pa i u vrijeme „Bljeska“, kad su u srpskoj i inoj agresiji ubijeni, ranjeni i protjerani  Hrvati, samo zato što su željeli biti svoji na svome?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri + 11 =