Gdje je bilo kakav spomen Tuđmanu u zagrebačkoj Zračnoj luci?

Sada predlažemo da se tamo postavi i spomenik ili bista prvom hrvatskom predsjedniku, pod čijim je vodstvom Hrvatska ostvarila  svoju državnu nezavisnost te izašla kao pobjednik u Domovinskom ratu...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Svojedobno smo prvi javno predložili da zagrebačka Zračna luka nosi ime – „Franjo Tuđman“…

Sada predlažemo da se tamo postavi i spomenik ili bista prvom hrvatskom predsjedniku, pod čijim je vodstvom Hrvatska ostvarila  svoju državnu nezavisnost te izašla kao pobjednik u Domovinskom ratu.

Naime, veliki broj putnika, i to sa svih strana svijeta, poglavito ljeti, dolazi i prolazi kroz ovu zračnu luku. Mnogi znaju da se zove „Franjo Tuđman“, ali nažalost ne i tko je taj čovjek i kakve su njegove zasluge.

Postavljanjem spomen-obilježja, pa i murala s njegovim likom, unutar ili ispred zračne luke, itekako bi zainteresiralo putnike (osobito strane) na ovog velikog čovjeka, a samim time i na hrvatski obrambeni Domovinski rat, u kojem smo pobijedili, što se neprestano i u svakoj prilici treba isticati – da se ne zaboravi.

Istina, od 2012. zagrebačka se zračna luka nalazi pod koncesijom jedne francuske tvrtke, kojoj bi također trebalo biti stalo da putnici što više znaju o Franji Tuđmanu, kao što recimo itekako znaju tko je slavni francuski general iz II. svjetskog rata i predsjednik njihove Republike Charles De Gaulleu, a u New Yorku (SAD) John F. Kennedy, po kojima nose imena njihove zračne luke.

Relativno mnogi putnici, nažalost, (zbog aljkavosti naše diplomacije!), vrlo slabo ili nikako ne znaju ni kako je Hrvatska stekle svoju samostalnost i slobodu.

Postavljanjem spomen obilježja na ovom mjestu ima i dodatnu svrhu, jer se unutar ove zračne luke nalazi i hrvatski vojni aerodrom.

Pored toga, svake godine sve više učenika, u sklopu nastavnog programa, posjećuje (razgledava) zračnu luku, pa ako već nosi ime prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe, pobjednika Domovinskoga rata, red je da se tamo postavi i spomen-obilježje, a ne samo pregršt, često i neukusnih propagandnih poruka.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − jedan =