Podijeli

Ono o čemu je Braniteljski portal uporno, skoro dvije godine pisao i upozoravao hrvatsku javnost i političare, Fucks je danas i priznao. Kurikul je morao biti puno bolje složen da bi se školski udžbenici napokon mogli poslati na tiskanje i u krajnjem u škole…

Kandidat za novog ministra obrazovanja Radovan Fuchs u četvrtak je, uoči sjednice Sabora, na kojoj će se izglasavati povjerenje Vladi komentirao je stanje u svom budućem resoru…

“Mislim da su svi ministri pokušavali u datom trenutku napraviti ono što su mogli i znali, ne držeći figu u džepu. Neki potezi nisu se pokazali kao dobri”, rekao je Fuchs.

“Kurikuli s kojim sam najbolje upoznat rađeni su prebrzo i oni mogu i moraju biti bolji, neke stvari su se trebale napraviti, koncept je u redu, ali…”, rekao je Fuchs.

Komentirao je i stanje na zagrebačkom Sveučilištu. “Sveučilište će se prvo pozabaviti samo sa sobom, sukladno autonomiji i morat će napraviti ono što su velika sveučilišta napravila, a to je određeni oblik preoblikovanja. Druga sveučilišta su se preoblikovala, a Zagreb je ostao gdje je danas. Nikakva privatizacija državnih sveučilišta niti onda niti sada niti ubuduće ne dolazi u obzir”, rekao je Fuchs, kako prenosi N1.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest − 3 =