FRANCUZI NA KOLJENIMA! NAJVEĆE IZNENAĐENJE SVJETSKOG PRVENSTVA NA IMPRESIVAN NAČIN IZBORILO VELIKO FINALE

Šveđani su potpuno nadigrali Francuze i izborili veliko nedjeljno finale u egipatskoj prijestolnici...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

FRANCUSKA – ŠVEDSKA 26:32 (13:16)…

KAIRO Cairo stadion. Bez gledatelja. Suci: Schultze i Tonnies (Njemačka)

ŠVEDSKA: Palicka (11), Aggefors; Carlsbogard 4, Darj, Jonsson, D. Pettersson 6, Wanne 11 (4), F. Pettersson, Claar 3, Pellas, Lagergren 3, Gottfridsson 3, Edvardsson, Sandell 2, Chrinz, Lindskog. Izbornik Glenn Solberg…

FRANCUSKA: Gerard (1), Genty (3); Remili 4, Lagarde, Richardson, Mem 3, Tournat 2, Mahe 2 (2), Abalo 2, Guigou 1, Fabregas 3, Descat 5, Claire 2, Dipanda, Porte 1, Aquevillo 1. Izbornik Guillaume Gille

SEDMERCI: Švedska 4 (4), Francuska 2 (2)

ISKLJUČENJA: Švedska 8 minuta (Sandell 9, Darj 43, F. Pettersson 35 56), Francuska 8 minuta (Abalo 5, Dipanda 30, 45, 51 ck)

IGRAČ UTAKMICE: Hampus Wanne


Šveđani igraju briljantan rukomet i apsolutna su senzacija SP-a. U finalu su nakon 10 godina, a prije 22 baš ovdje u Egiptu osvojili su svoj posljednji naslov svjetskih prvaka. Koliko god čudno zvučalo – Francuska nije imala pravu šansu.

Francuzima je polufinale SP rutina, a Šveđanima u ovoj generaciji ipak novost, no po igri se to nije dalo primijetiti. Velikih problema Francuska je sa ekstremno brzim Šveđanima imala od samog starta utakmice u koju je ušla bez dva vrlo važna igrača ozlijeđenih Luke Karabatića N’Guesana.

image

Švedska se nametnula svojim dobro znanim stilom. Odlična obrana sa Paličckom na golu i paklena kontra u koju je poput metka izletavao Hampus Wanne. Vodili su Šveđani od samog starta utakmice. Francuzima koji su inače brzi teško je to bilo pratiti, pa je Gille s klupe podigao sve već u prvom dijelu. Šveđani su igrali kratke, ali vrlo dobro organizirane napade, koristili svaku priliku i razbili Gerarda, pa je ubrzo na vrata Gille morao poslati Gentyja. Dosta su se mučili Francuzi, nije bilo one njihove obrane koja vraća iz mrtvih. Umjesto Karabatića Gille je pokušao s Dipandom, ali nije puno pomoglo. 16 golova u prvom dijelu je zabila Švedska sa 7 izgubljenih lopti. Francuska to nije mogla umiriti na svoj ritam. Trebao je ekstra dan vratara,a njega u prvom dijelu nije bilo.

Šveđani nisu spuštali ritam, Francuska je bez Karabatića u obrani i N’Guessana u napadu imala veliki kadrovski problem koji se osjetio. Gille je krpao kako je mogao, ali protiv takve Švedske to je bila nemoguća misija. Na kraju su im i cepelin poklonili!

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 3 =