FRANCUSKI IZBORNIK PRIZNAO: ‘HRVATI SU NAS U PRVIH POLA SATA POTPUNO NADIGRALI I ATLETSKI I TEHNIČKI‘

Podijeli

Nisu krili zadovoljstvo u francuskom taboru nakon pobjede protiv Hrvatske u Parizu. Završilo je 4:2, oduševljen je bio Didier Deschamps koji je još jednom, baš kao i u finalu Mundijala u Moskvi porazio Zlatka Dalića. O njemu je prije utakmice birao riječi…

– Više smo željeli pobjedu, osim kroz prvih pola sata kada su nas Hrvati izdominirali i atletski i tehnički. Promijenio sam sedam igrača u odnosu na Stockholm, bilo je jasno da će nam biti teško. Još uvijek nismo na razini forme koju očekujem idućeg ljeta kada ćemo nastupiti na Europskom prvenstvu. Ovaj naš novi sustav zahtjeva ponavljanje kako bi se stvorili neki automatizmi među igračima, a krenuli smo dobro – rekao je izbornik Tricolora nakon utakmice za francusku nacionalnu televiziju.

Izjavu je dao i novi najmlađi debitant za Tricolore, Eduardo Camavinga.

– Zahvalan sam na ovom trenutku. Hvala mojoj obitelji i svim Francuzima. Sazrio sam, uvijek igram nogomet sa starijima od sebe tako da mi se nije bio problem uklopiti u momčad.

Mišljenje o svemu na Stade De Franceu iz usta jednog od strijelaca, Anthonyja Martiala:

– U početku nam je bilo jako teško jer nismo imali loptu u nogama. Na koncu se sve promijenilo, uspio sam i zabiti i asistirati pa sam jako sretan, poglavito zbog toga što dugo nisam igrao od početka kazao je Martial.

Pogodak za 2:1 ipak je na koncu bio upisan Dominiku Livakoviću kao autogol, ali to nije previše utjecalo na konačnu sliku oko ove utakmice.

D.J.

(VIDEO) KRENULO JE DOBRO I DOJAM JE NEŠTO BOLJI, ALI FRANCUZI NAS NASTAVLJAJU MALTRETIRATI I POBJEĐIVATI, ŠTO TRAJE PUNE 22 GODINE


Podijeli