(FOTO)U SRBIJI razbili auto vukovarskih registracija, Srbi oduševljeni…“Ovo je malo. Trebali su da mu spale auto.”

Podijeli

“Vjetrobransko staklo (srpski: “Šoferšajbna” na “Renaultu” (srpski: “renou”) je razbijena, a unutra se jasno vidi razlog napada zbog kog je protiv jedne osobe podnesena krivična prijava”, pišu vlastima u Srbiji bliske “Novosti“, pod naslovom:

Ustaška zastavica se vidi kroz razbijenu šoferku: Ovo je “reno” Hrvata posle “intervencije” prolaznika u Bačkoj Palanci”.

“Hrvat “mrtav ‘ladan” usred Srbije parkirao auto sa ustaškom zastavicom na retrovizoru: Usledila je reakcija prolaznika, a trojica su uhapšena”, pišu novosti, i nastavljaju: “

Hrvatski državljanin ostavio je parkiran auto sa zastavicom “Ustaše, Bleiburg 1945″ u Bačkoj Palanci, što je izazvalo očekivani gnjev mještana. Neki od njih su odlučili kazniti ovaj drski čin.

Vozilo koje pripada Vladimiru S., s očigledno provokativnom porukom mržnje na unutrašnjem retrovizoru, primijetila su trojica prolaznika i razbila ga danas u 11 sati. Oni su nakon toga uhapšeni, priopćiča je policija.”

No krivična prijava je dignuta i protiv Vladimira S. “Kirivična prijava protiv Hrvata kom su razlupali auto zbog ustaške zastavice: Tužiteljstvo je reagiralo i protiv Vladimira, koji je osumnjičen za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne netrpeljivosti“, pišu beogradske novine. Na koji način zastavica s natpisom “Bleiburg”, stratištem Hrvata, izaziva nacionalnu mržnju? Je li onda i natpis Aushwitz izazivanje nacionalne mržnje, jer se radi o stratištu?

Treba napomenuti da nigdje nema nikakvog natpisa “ustaše” i da je to klasična srpska laž.

Treba isto tako napomenuti da su u Hrvatskoj uhićana 15-orica zbog napada na kafić u Uzdolju u kom se otvoreno slavilo Dražu Mihajlovića, i prijete im dugogodišnje zatvorske kazne. Niti jedan mainstream medij nije rekao da je to “provokativno”, već su svi osudili napad.

Ostaje da vidimo hoće li jedan od lidera vladajuće HDZ-ove koalicije Milorad Pupovac, koji je inače jako brz u osudama razbijanja srpskih automobila s četničkim insignijama u Hrvatskoj, osuditi i ovo ili se njega to ne tiče.

Dodajmo ovom i komentare s najviše lajkova, da bi se vidjelo kako Srbija diše:

“Ma trebao je prikaciti za antenu pa da korzira kroz Srbiju kao da je u svatovima, cist bezobrazluk i provociranje”

“Ovo je malo. Trebali su da mu spale auto.”

“Svaka čast!”

“Meni ne bi umakao. Kao sto nije ni jedan do sada.”

“Ovima je mrznja prema srbima stvar gena.to ih hrani i obelezava kao naciju.provokator .nacista.izdati zabranu ulaska u Srbiju.”

“radi se o zastavi. Fasistickoj zastavi !! a ne o registraciji vozila.”

Izvor-OVDJE

Foto-novosti.rs

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šesnaest + osamnaest =