Fotografije premorenih vatrogasaca ganule Hrvatsku: Na najvećem ovogodišnjem požaru kraj šibenske Dubrave borili se cijelu noć, četvorica ozlijeđena

Oko 140 vatrogasaca još uvijek se bori s požarom na širem području Dubrave...

28.07.2019., Bilice - Nakon teske noci vatrogasci se odmaraju uz pozariste. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Podijeli

Fotografije premorenih vatrogasaca koji se od jučer poslijepodne bore s najvećim ovogodišnjim požarom u nadomak Šibenika, ganule su Hrvatsku…

VATRA JE ZAHVATILA ČAK 900 HEKTARA

Vatrogasci su na terenu jučer od 13,30 sati, a na velikom požarištu koje se od Dubrave kod Šibenika širilo u više pravaca potpomognuto jakim jugom, proveli su cijelu noć.

S vatrom se još uvijek bori 250 gasitelja, od čega oko 50 pripadnika Hrvatske vojske, a u pomoć bi im kroz dan trebali doći u pomoć kolege iz sedam hrvatskih županija.

U nedjelju ujutro počela je padati kiša koja donekle pomaže gasiteljima na terenu, ali kako je kazao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević, potreban je snažan i dug pljusak za ugasiti na vatru na požarištu koje po prvim procjenama obuhvaća površinu od čak 900 hektara, donosi sibenik.in.

Tijekom noći bila su ozlijeđena četiri vatrogasca, jedan iz Splita a ostali iz Šibensko-kninske županije. Riječ je ozljedama koljenam, ruke, opekotinama lica i udisanju dima, ali kako doznajemo od glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Oko 140 vatrogasaca još uvijek se bori s požarom na širem području Dubrave.

– Iako nam kiša pomaže, ne možemo se u potpunosti na nju osloniti jer pada uz prekide. Nebo se na trenutke razvedri pa onda opet počne padati. Vatrogasci još uvijek saniraju rubne djelove opožarenog područja, a dio njih je otpušten tako da je sada na terenu oko 140 gasitelja – kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Požar koji od jučer gori na širem području Dubrave, zahvatio je površinu od 900 hektara, a kroz noć se opasno približio kućama zbog čega je 48 ljudi iz nekoliko sela bilo evakuirano. Srećom, svi su stambeni objekti obranjeni.

D.K.

Podijeli