Podijeli

Fotografije premorenih vatrogasaca koji se od jučer poslijepodne bore s najvećim ovogodišnjim požarom u nadomak Šibenika, ganule su Hrvatsku…

VATRA JE ZAHVATILA ČAK 900 HEKTARA

Vatrogasci su na terenu jučer od 13,30 sati, a na velikom požarištu koje se od Dubrave kod Šibenika širilo u više pravaca potpomognuto jakim jugom, proveli su cijelu noć.

S vatrom se još uvijek bori 250 gasitelja, od čega oko 50 pripadnika Hrvatske vojske, a u pomoć bi im kroz dan trebali doći u pomoć kolege iz sedam hrvatskih županija.

U nedjelju ujutro počela je padati kiša koja donekle pomaže gasiteljima na terenu, ali kako je kazao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević, potreban je snažan i dug pljusak za ugasiti na vatru na požarištu koje po prvim procjenama obuhvaća površinu od čak 900 hektara, donosi sibenik.in.

Tijekom noći bila su ozlijeđena četiri vatrogasca, jedan iz Splita a ostali iz Šibensko-kninske županije. Riječ je ozljedama koljenam, ruke, opekotinama lica i udisanju dima, ali kako doznajemo od glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Oko 140 vatrogasaca još uvijek se bori s požarom na širem području Dubrave.

– Iako nam kiša pomaže, ne možemo se u potpunosti na nju osloniti jer pada uz prekide. Nebo se na trenutke razvedri pa onda opet počne padati. Vatrogasci još uvijek saniraju rubne djelove opožarenog područja, a dio njih je otpušten tako da je sada na terenu oko 140 gasitelja – kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Požar koji od jučer gori na širem području Dubrave, zahvatio je površinu od 900 hektara, a kroz noć se opasno približio kućama zbog čega je 48 ljudi iz nekoliko sela bilo evakuirano. Srećom, svi su stambeni objekti obranjeni.

D.K.

Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × jedan =