(FOTO-VIDEO)Veličanstven prizor u Poljicima: tri tisuće lampiona za Vukovar i Škabrnju protežu se u nizu dugom skoro sedam kilometara

Nikada zaboraviti, Vukovar živi u nama...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Veličanstveno je u ponedjeljak navečer bilo u Poljicima u općini Podbablje u Imotskoj krajini iz koje je poteklo dosta branitelja Vukovara. Nije bilo kuće, a da netko iz nje nije prisustvovao paljenju najvećeg broja svijeća do sada u Poljicima kao spomen na Vukovar i Škabrnju…

Oglašavanjem crkvenih zvona točno u 18.11 sati počelo je paljenje svijeća ispred župne crkve svete Ane i novog spomen obilježja šestorici mladih junaka iz župe Svete Ane koji su utkali svoje živote u temelje Hrvatske države u Domovinskom ratu.

I onda, nakon što je svijećama ispisano Vukovar i Škabrnja s križem u sredini, svijeće su postavljene s kraja na kraj Poljica u dužini od 6,7 kilometara.

Sa suzama u očima i ogromnim ponosom – veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u obilježavanju Obljetnice žrtve Vukovara i Škabrnje, objavilo je Sportsko društvo Poljica – Imotski

Još jednom Poljičani su pokazali kako Grad Heroj i sve stradale junake Domovinskog rata nikad neće prepustiti zaboravu.

U organizaciji Sportskog društva te uz pomoć mještana kao i donacijom Općine Podbablje – nadmašili smo sva očekivanja.

Krenuvši od spomenika Braniteljima, oko Crkve pa uz ulicu spojili smo Kapelicu Sv.Ane na gornjem kraju sela sa Kapelicom Sv.Ante u Bilošima. Uz to, uspjeli smo spojiti i Novak, do Dubrave.

Najveličanstveniji dio napravljen je na parkingu ispred Crkve, ispisano svijećama Vukovar i Škabrnja sa velikim križem u sredini.

Nikada zaboraviti, Vukovar živi u nama.

P.s. i jedna posebna svijeća našem Migiju, objavili su na Facebooku

-IMOTSKE MISLI NA VUKOVAR I ŠKABRNJU !…

Inače Poljičani imaju dugu tradiciju domoljubnog obilježavanja spomena na Vukovar i Škabrnju, no ove godine zaista su se iskazali posebnošću. Svijeće su svojim prilozima kupili sami mještani, a pomogla im je i općina Podbablje.

M.K.L.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − 16 =