(FOTO-VIDEO) ZABRINJAVAJUĆI POZIV SABORSKOM ZASTUPNIKU CULEJU: Tko je “tajnoviti muškarac” koji je kratko nazvao Culeja, nakon što je u Saboru izložio probleme i afere u NP Krka?…

ZABRINJAVAJUĆI POZIV SABORSKOM ZASTUPNIKU CULEJU-...„Neću stati na vašima nego ću završiti sa mojim !!! A bela lađa nadam se da nikada neće zaploviti sa Boškom Poljakom NP Krka“. 

Podijeli

Na jučerašnjoj sjednici Hrvatskog Sabora razmatran je prijedog Zakona mirovinskog sustava…

U raspravi koja je uslijedila izdvajamo govor saborskog zastupnika Steve Culeja (HDZ) koji je prozvao bivšeg ministar rada i mirovinskog Miranda Mrsića ali i upozorio na podatke kome su i na koji način podijeljene hrvatske mirovine…

Upitao je Culej i o problemima u NP Krka kod suspektnog izbora ravnatelja/ice ovog nacionalnog parka o kojem je Braniteljski portal često pisao i Hrvatskoj javnosti, ministru Ćoriću, Vladi RH MUP RHi DORH-u, podastro sve relevantne podatke potkrijepljene dokumentima, na što su svi ostali nijemi i slijepi.

Nažalost, na naše pisanje je ostao bez teksta i sam predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je samo preko ramena u jednom vrlo kratkom i neformalnom razgovoru s Ljiljanom Zmijanović rekao da on sve zna te da je sa svim upoznat, ali od tada on nije ništa poduzeo, kao prvi čovjek u Vladi koji postavlja ministre i izravno i “vjerodostojno”utječe na politička ustoličenja, većinom “uhljeba”.

O dr. sc Ljiljani Zmijanović, ujedno i hrvatskoj braniteljici, kao najkopetentnijoj kandidatkinji za radno mjesto ravnatelja NP Krka dosta se spominjalo u javnosti ali i u Hrvatskom Saboru. I na sve to je predsjednik HDZ-e i Vlade RH Plenković ostao šutjeti iz “njemu znanih razloga”. Ministar resornog ministarstva Tomislav Ćorić pokušao je u nekoliko navrata opravdati prijem Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka, ali se samo javno izblamirao do te mjere da su njegove izjave nasmijavale građane, a s druge strane na mjestu ravnateljice i nadalje ostaje kontroverzna Nella Slavica…za koju je ministar javno rekao , da je ona odabrana na osnovu njegovog dojma, za što postoje video i pisani uradci.

– Dr.sc. Ljiljana Zmijanović prozvala ministra Tomislava Ćorića: Koncepcija rada i razvoja JU NP Krka, rada autorice Nelle Slavice, prepisana i plagirana. Zar ne bi valjalo da Ministar baš to obrazloži hrvatskoj javnosti…

Zašto svi šute o aferi u NP Krka, kad je i neupućenom laiku jasno da tu nešto jako ne štima?…

Zašto se naglo prestalo pisati i javno govoriti o ilegalno sagrađenim vilama u NP Plitvička jezera. Postoje snimci strašnog fekalnog i drugog zagađenja ,upravo slapa u NP Plitvička jezera, kao i zagađenja samog slapa u NP Krka, od strane ilegalno sagrađenih odvodnih fekalnih cijevi koje vode pravac u slap i vodu u kojoj se u sezoni kupa veliki broj posjetitelja NP Krka, većinom stranih državljana…Ovo su teme od izuzetne nacionalne važnosti, ali se jako “vjerodostojno” o njima šuti…

Nadalje se Culej u svom izlaganju dotaknuo i bratića aktualnog predsjednika Milanovića, te istaknuo…Ti i takvi su Milanovićevog bratića zaposlili (Boška Poljaka op.au.), koji je nakon 23 godine mirovine postao tehnički direktor NP Krka, i dajte mi kažite što reći na to, rekao je ?!

Upravo su ova obrazlaganja saborskog zastupnika natjerali za sad “nepoznatog muškarca, koji je sa čudnog broja nazvao Culeja i skoro prijetećim glasom mu rekao; Šta tebi nije jasno o NP Krka, kaže nam Culej, koji mu je odgovorio protupitanjem; koja je trenutno temperatura na što fantomski glas sa druge strane prekida razgovor, ostavljajući dojam upozorenja da se o tim temama ne bi možda smjelo razgovarati u Hrvatskom Saboru.

Nacionalni su parkovi od Hrvatskog nacionalnog interesa, kaže nam Culej te navodi da je uzvratio poziv na isti broj sa kojeg ga je nazvao “tajnoviti” muški glas te je na istoj vezi dobio jednu žensku osobu kojoj se uredno predstavio kao saborski zastupnik HDZ-e, rekavši joj svoje ime i prezime na što je ženska osoba ostala šutke te se ona Culeju na njegov upit nije htjela predstaviti. Pitao sam je da mi kaže tko me je zvao sa tog broja sa kojeg mi se ona sad javlja, kaže Culej, no ona je nepristojno spustila slušalicu…Jako je neobično da me netko naziva na ovakav način i razmišljam da ovo prijavim, jer mi sve to nekako nije drago. Ovakav način komunikacije i poziv “tajnovitog” muškarca koji me je nazvao i priupitao što meni nije jasno o NP Krka navodi me na svakakva razmišljanja. Ja se borim za Hrvatske interese, a to sigurno jesu naši nacionalni parkovi, kaže Culej za Braniteljski portal…Zabilježio sam broj i javno ga objavite da se zna odakle mi je stigao taj famozni poziv tog “tajnovitog muškarca, rekao je.

Objavljujemo broj sa kojeg je saborski zastupnik Stevo Culej kontaktiran a na koji mu se poslije njegovog uzvraćenog poziva javila ženska osoba koja se nije htjela predstaviti te nije htjela reći tko je taj “tajnoviti” muškarac koji ga je nazvao sa ovog broja…

Tragom ovog broja došlo se do čudnog mjesta za poziv saborskog zastupnika Culeja…objava broja sa kojeg je došao začuđujući poziv “tajnovitog muškarca” koji je sebi dao za pravo da pozivom saborskog zastupnika Culeja nazove postavivši mu kratko pitanje i spusti slušalicu, koje u filmskom žargonu navodno može značiti kao “opomena ili prijetnja”…

Ovo je broj sa kojeg je Culej kontaktiran od strane muškarca koji se nije predstavio…

foto-screenshot-broj sa kojeg je Culej kontaktiran je uokviren

Nadamo se nakon ove objave da će hrvatske institucije reagirati i doznati što je značio ovaj poziv upućen saborskom zastupniku Culeju.

Saborski zastupnik i hrvatski branitelj, Stevo Culej u svom izlaganju u Hrvatskom Saboru dotaknuo se tema koje su upravo vezane za slučaj NP Krka, koji polako prerasta u aferu, spomenuvši pri tom dr.sc. Ljiljanu Zmijanović i njenu borbu protiv nepravde koja joj je , istaknuo je Culej, nanešena pri izboru ravnatelja u aferi NP Krka… 

-‘Nella Slavica dobila je posao na temelju plagirane koncepcije iz 2011.’…

Hoće li napokon netko odgovoran iz Vlade ili relevantnih institucija provjeriti i javno obznaniti je li Koncepcija Nelle Slavice plagijat o čemu je dr.sc. Zmijanović u nekoliko navrata javno na malim ekranima, tisku i portalima govorila?

-BRUTALAN ODGOVOR-Dr. sc. Zmijanović odgovorila Slavici: Kako Nella Slavica tumači navod da je njena Koncepcija ‘običan plagijat’ i da je nezakonito u njoj korišten službeni logotip JU NP Krka?…

Izlaganje saborskog zastupnika Culeja koje se nekima nije dopalo u nastavku…

U povijesti će ostati zabilježeno da je jedan ministar rada i mirovinskog sustava uspio napraviti 6.000 novih, partizanskih mirovina. Na koji je on to način uspio ja ne znam, a građanima dajem na razmišljanje i promišljanje da se okrenu oko sebe i da pokušaju vidjeti te sljedbenike tih mirovina, koliko su stari, s kim žive, i iz kojih rovova i akcija „Boško Buha“ dolaze…

Postavlja se pitanje da li ćemo uopće moći ispoštovati obveze prema umirovljenicima koji su časno, odgovorno, na svojim radnim mjestima, u dugotrajnom radnom stažu, odrićući se u svojem radu i svoje sigurnosti i zdravlja, ne bi li pridonijeli boljitku svojih poduzeća a tako i svojih obitelji, kazao je Culej…

Dodao je da je poznato da pored onih koji su svojim radom zaslužili svoje mirovine postoje i oni koji su nekim drugim radom, ili nekim drugim davanjem sebe za boljitak društva ostvarili to pravo, a to su oni koji su sudjelovali u tim i takvim radovima, odnosno ratovima, uspjeli ostvariti ta prava.

Teret koji je posebno propagirao bivši ministar Mirando Mrsić odnosi se na one koji su bili u Domovinskom ratu, a to su hrvatski branitelji koji su označeni kao teret, kao balastne vode mirovinskog sustava, njih 58.000 kako je naveo, zaboravljajući pritom da pored njih ima 20.000 partizanskih mirovina, od čega je 75 posto nasljednih.

Tu je 5.800 bivših pripadnika JNA, dakle onih istih koji su po posebnim propisima ostvarili pravo na mirovinu, koji su prije 28 godina, prije Domovinskog rata uplaćivali u mirovinski fond JNA u Beogradu i koje je RH preuzela, omogućila im mirovinu a da nisu niti kune uplatili u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Culej se dotaknuo i tkz. „Krajiških mirovina“. Naime, još će hrvatskih građani morati plaćati za oko 250.000 osoba tih  „Krajiških mirovina“ i to kome, upitao je Culej te sam odgovorio:

Onima koji su u vrijeme napada na Vukovar bili u postrojbama Belih orlova, lijeve i desne supoderice, četničkih odreda Dušana Silnog, i oni će za onaj dan kada su napadali Vukovar 18.11., kada je pao, dobiti mirovinu od hrvatskih građana, dobit će mirovinu od sestre Blage Zadre, njegove obitelji, njegov sin će za njih raditi, za ubojice. Sestra Marka Babića isto će se odricati umjesto za svoju djecu za te i takve.

Pored svih onih JNA mirovina koje Hrvatska mora plaćati nekim kvazi oficirima za njihove usluge kojima su doprinijeli Hrvatskoj  a doprinijeli su svoji kukavištvom, pa smo ih uspjeli istjerati iz Hrvatske, no neki su utekli a neki su ostali još ovdje zbog balastne vode i ljuljaju ovaj hrvatski brod.

Ti i takvi su Milanovićevog bratića zaposlili (Boška Poljaka op.au.), koji je nakon 23 godine mirovine postao tehnički direktor NP Krka, i dajte mi kažite što reći na to ?!

Zapovjednik korvete, bele lađe, možda je zapovijedao Galebom u nekim prošlim vremenima, zamislite i on korvetira po NP Krka. Pa čiji je on bratić, kako je uopće mogao doći na to mjesto, a ni jedan hrvatski branitelj nije mogao, pa čak ni Ljiljana Zmijanović koja se bori protiv nepravde koja je učinjena u ovom našem vremenu.

(Boško Poljak je sin Milanovićeve tete, odnosno sestre Milanovićeva oca Stipe. U mirovinu je otišao neposredno uoči početka Domovinskog rata, 1990. godine, kao pomorski oficir Jugoslavenske ratne mornarice. Imao je čin poručnika korvete. Prema svim dostupnim podacima Poljak nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Op.aut.)

Culej je svoje izlaganje završio riječima.

„Neću stati na vašima nego ću završiti sa mojim !!! A bela lađa nadam se da nikada neće zaploviti sa Boškom Poljakom NP Krka“.

M.M.Viribus Unitis / Braniteljski portalVezane vijesti;

EKSKLUZIVNO- NOVI SKANDAL oko imenovanja ravnateljice NP Krka: “RAT MINISTRA ĆORIĆA PROTIV PRAVNE DRŽAVE ZBOG NELLE SLAVICE”…


Podijeli