FOTO- VIDEO Tri snažna potresa pogodila Petrinju, Sisak i Zagreb: Napukli zidovi, srušeni dimnjaci

Potres se dobro osjetio u Zagrebu i okolici, ali i šire...

Podijeli

Snažan potres rano u ponedjeljak u 6,28 sati pogodio je Petrinju i okolicu Siska. Ljudi su izašli na ulice, a zabilježena je i materijalna šteta…

 

Potres se dobro osjetio u Zagrebu i okolici, ali i šire. Prema EMSC-u bio je magnitude 5,1. Epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Siska i 51 kilometar jugoistočno od Zagreba na dubini od 5 kilometara.

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su ujutro dva nova jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje, a magnitude potresa iznosile su 4,7 i 4,1 prema Richteru.

U potresu je oštećena i Opća bolnica ”Dr. Ivo Pedišić” u Sisku. Nitko od pacijenata i osoblja nije ozlijeđen i nije bilo evakuacija.

28.12.2020 – Potres jakosti 5,2 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar.
Sisak, 28.01.2020 – – U ponedjeljak u 6,28 sati na cijelom području Siska osjetio se snažan potres koji je istjerao građane na ulice.
Petrinja, 28.12.2020.- Potres jakosti 5,2 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 14 kilometara sjeveroistočno od Gline. Na slici šteta od potresa u Petrinji.
Petrinja, 28.12.2020.- Potres jakosti 5,2 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 14 kilometara sjeveroistočno od Gline. Na slici građani na ulici u Petrinji.

D.K.


Podijeli