FOTO – VIDEO: STRAVIČAN NAPAD U TORONTU Napadač u crnom izrešetao ljude na ulici: ubijena mlada djevojka…Pojavila se snimka ubojice…

Foto-Reuters
Podijeli

TORONTO – Mlada djevojka je ubijena, a još 13 ljudi je ozlijeđeno, među kojima i djevojčica koja je u kritičnom stanju.Dogodilo se to u masovnoj pucnjavi blizu središta Toronta na aveniji Danforth, priopćila je u nedjelju policija dodajući da je ubojica mrtav…

Pucnjava je izbila oko 22 sata, a zasad nije poznat motiv.

Neki su očevici izjavili da su vidjeli naoružanog napadača u crnom koji je odjednom otvorio vatru na ljude. Policija zasad ne zna je li riječ o terorizmu, a prema pisanju lokalnih medija, ubojica je otvorio vatru na policiju prije nego što je pucao u sebe. Pojavila se i uznemirujuća snimka ubojice trenutka prije nego što je počeo pucati. Muškarac u crnom mirno je hodao ulicom i najednom se okrenuo u desnu stranu i desnom rukom, u kojoj je držao vatreno oružje, počeo pucati.

Policija, bolničari i vatrogasci okupili su se na mjestu pucnjave, u dijelu Toronta poznatom po mnogim popularnim restoranima, kafićima i trgovinama.

– Svi su počeli vrištati, izjavila je svjedokinja za CBS News.

Vijesti o pucnjavi u gradskoj četvrti Greektown krenule su u ponedjeljak u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, a svjedoci su izjavili da su čuli 25 pucnjeva.

Toronto se bori s velikim porastom oružanog nasilja ove godine. Broj poginulih u oružanom nasilju (26) narastao je 2018. za 53 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je broj pucnjava porastao za 13 posto.

Snimka hladnokrvnog luđaka i ubojice u trenutku kada je počeo pucati

Foto-Reuters

 


Podijeli