FOTO-VIDEO Što HDZ i SDSS imaju s izborom ravnateljice škole Franjo Tuđman u Korenici? SDSS vrši pritisak na ravnateljicu zbog naziva škole i dvije slike na kojima je Vukovarski vodotoranj i Tuđman na Kninskoj tvrđavi?

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

foto-likaplus

Kako javlja portal narod.hr u OŠ dr. Franje Tuđmana u Korenici traje izbor za ravnatelja. Bira se između trenutne ravnateljice prof. Dražene Aračić, profesorice biologije i kemije te majke sedmero djece. Protukandidat je Ivan Kokot, inače član HDZ-a što politizira cijelu situaciju oko izbora, donosi portal LikaPlus.

Foto: LikaPlus, Ivan Kokot i Dražena Aračić

O zbivanjima u Korenici počeli sui pisati i informirati i nacionalni mediji u Hrvatskoj. Tako je izašao članak na portalu narod.hr pod naslovom : Što HDZ i SDSS imaju s izborom ravnateljice škole u Korenici. Uz manje netočnosti u tekstu vjerno su prenijeli zbivanja i političke igre u Korenici oko smjene ravnateljice škole Dražene Aračić, profesorice biologije i kemije te majke sedmero djece… Jasno da je spiritus movens pokušaja smjene načelnik Općine i jedan dio HDZ-a i SDSS. To je sada sasvim jasno i razvidno. Načelnik Općine čak i ne skriva svoju umiješanost u pokušaj političke smjene na svojem facebook profilu jučer napisao i ovo: “Pero je križ i zlo ovoga mjesta i meni je to odavno jasno i Korenica bi izgledala drugačije da nije ovoga fanatičnog katolibana”

U pravu je načelnik općine…

Priznajem da bi Korenica izgledala drugačije da nije Pere, ne bi bilo imena Škole po Tuđmanu, ne bi bio otkriven spomenik Tuđmanu ispred Škole, ne bi japanski veleposlanik došao u Korenicu i Školu, ne bi bilo 100 kuća za naseljene Hrvate, ne bi Općina sufinancirala dječju prehranu da nije bilo  njegovog amandmana na Proračun, ne bi bilo kupovine udžbenika da nije to tražio kao vijećnik, ne bi bilom potpore za novorođene što je tražio kao vijećnik, ne bi bilo projekta KIC-a koji je napravljen u njegovom mandatu kao zamjenik načelnika od 2001. do 2005. I puno toga još…A nije nikada bio na vlasti kao sadašnji načelnik koji se opterećuje nekakvim tamo malim vjeroučiteljem, da tone pisama piše inspekciji što anonimno što potpisano.. A šta bi bilo da je Pero bio načelnik? Pa ne bi uzeo Žigića za potpredsjednika Vijeća kao Kovač, ne bi groblja bila prioritet, nego stambeno zbrinjavanje i naseljavanja, demografske mjere,… Pa ne bi se bavio jednim Kovačem, kao što se načelnik Kovač bavi Perom, nego bi radio za projekte…Kaže načelnik Kovač: Ne smeta meni Dražena, smeta meni Pero! Ajde ti sad s njim normalno komuniciraj…Bolest! Koliko je iskren pokazuje Pinokio s Rudanovca, da kada sa mnom razgovara tada navodi sve druge da su “zlo Korenice”, ali ne i Peru…To je junaštvo, ne moći u oči reći svoj stav! Noćna mora. Ali, kada sjedne za računalo, opet Pero, donosi likaplus.hr
Da nije Pere, moj Pinokio, još bi se krao novac u Školi od roditelja za dječju prehranu, još bi bilo neotkriveno 250 tisuća gotovine za vrijeme ravnatelja Boška Lončara kojeg je naš visokomoralni Kovač branio…kao dobrog ravnatelja, a smeta mu RED I RAD u školi.
I popularna emisija Bujica se osvrnula prilogom u vezi pokušaja smjene ravnateljice Dražene Aračić…Sad je svima jasno da SDSS kao i 2006. ima svoje prste.

Foto: LikaPlus

Županija UVIJEK ima pravo reći nešto o mandatu ravnatelja Škole, ali načelnik Općine koji nema ništa s školom , jer nije Općina osnivač, ne može i ne smije se petljati u izbor kao što se miješa i spada u kazneno djelo, donosi likaplus.hr

U Tv Bujici su se na ovaj problem osvrnuli novinar Marko Jurič i voditelj V.Bujanec.
Ustvrdili su da se ravnateljica škole dr. Franjo Tuđman u Korenici smjenjuje zbog toga što u prostorijama škole postoje slike Vukovarskog vodotornja i Franje Tuđmana na Kninskoj tvrđavi, po čijem imenu ova škola nosi ime.
.

Evo priloga iz Tv Bujice

D.K.

VEZANE VIJESTI

Brutalno pretučen od srba1991. godine: Mladen Kušec je jedva izvukao živu glavu na zadatku: ‘Zbog udaraca nisam znao gdje sam’!


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − jedan =