FOTO-VIDEO Rusi objavili snimku predaje posljednjih ukrajinskih boraca iz Azovstalja, tjerali ih da pokazuju tetovaže…Što će biti sa ovim ratnicima?

ŠTO ĆE BITI SA ZAROBLJENICIMA?...Ukrajina se nada da će njihovi vojnici biti razmijenjeni za ruske zarobljenike, iako je nekoliko visokopozicioniranih ruskih političara pozvalo na suđenje, a jedan je čak pozvao i na njihovo pogubljenje....

Podijeli

Predali se i veliko je pitanje kako će ovi ratnici završiti

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je Rusija zauzela čeličanu Azovstalj u Mariupolju nakon predaje posljednjih ukrajinskih vojnika, a kao dokaz priložili su i video snimku…

Na snimci se vidi kako ruski vojnici provjeravaju izranjavane i umorne ukrajinske borce. Neki od pripadnika ukrajinske jedinice Azov pokazali su svoje tetovaže pred kamerama na zahtjev ruskih vojnika, kako bi ruska propaganda dokazala da su “nadahnuti nacizmom”.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenko rekao je da se 2439 ukrajinskih pripadnika obrane predalo u čeličani Azovstalj od 16. svibnja, a posljednjih 500 u petak.

Ukrajina se nada da će njihovi vojnici biti razmijenjeni za ruske zarobljenike, iako je nekoliko visokopozicioniranih ruskih političara pozvalo na suđenje, a jedan je čak pozvao i na njihovo pogubljenje.

Zapovjednik bataljuna Azov Denis Prokopenko je u video izjavi rekao da su civili i teško ranjeni ukrajinski vojnici evakuirani iz tvornice. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će se prema ukrajinskim borcima “postupati u skladu s međunarodnim standardima za ratne zarobljenike”.

Inače su  ruski agresori zapovjednika bataljuna Azov Denisa Prokopenka odvezli autobuaom u nepoznatom pravcu, javljaju mediji

H.H.

 


Podijeli