FOTO-VIDEO Ovako izgleda Svetište u Mariji Bistrici nakon požara, u tijeku je sanacija

Uzrok požara još se ne zna, a vatrogasne ekipe trenutno rade na sanaciji. Stigle su i svježe snage vatrogasaca ZVJP Zabok...

Podijeli

30-ak vatrogasaca gasilo požar u Svetištu Majke Božje Bistričke

Požar koji je u noći s ponedjeljka na utorak buknuo u gospodarskoj zgradi uz crkvu u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici stavljen je pod kontrolu, a izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade…

 

U velikom plamenu koji je izbio oko 3 sata u potpunosti je izgorjela župna dvorana za mlade i za kateheze u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Požar je zahvatio i prostoriju za župni Caritas, na kojoj je također velika šteta, ali nije u potpunosti izgorjela te novu prostoriju tzv. pjevaonu, koja je namijenjena za probe župnog zbora i zbora mladih. Njezinu su unutrašnjost vatrogasci uspjeli spasiti, no krovište je u većoj mjeri izgorjelo. Stradala je i kompletna tehnika koja služi za prijenos misa na otvorenom.

U tijeku je sanacija požarišta, stigle su i svježe snage vatrogasaca ZJVP Zabok…

Materijalna šteta je ogromna.

Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta. To su gospodarske zgrade, koje su većim dijelom i veliko kulturno dobro, i koje je uz samu Baziliku MBB-e i Svetište projektirao Herman Bolle.

Uzrok požara još se ne zna, a vatrogasne ekipe trenutno rade na sanaciji. Stigle su i svježe snage vatrogasaca ZVJP Zabok.

D.K.


Podijeli