FOTO-VIDEO: Ovacije u Splitu na predstavljanju Dujmovićeve knjige “Regija kao Treća Jugoslavija”

Dragi prijatelji, nitko danas nema pravo ostati nezainteresiran za patnju i zlo koje dogada u Hrvatskoj. Nitko danas nema pravo ne suprostaviti se patnji i zlu...

Podijeli

Splitska je publika sinoć dugim i srdačnim pljeskom pozdravila hrvatskoga novinara, kolumnistu, urednika, televizijskog voditelja i publicistu Tihomira Dujmovića na predstavljanju njegove knjige Regija kao Treća Jugoslavija. Unatoč medijskoj blokadi mainstream medija, više od 300 ljudi u prepunoj je dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu došlo podržati Tihomira Dujmovića. Knjigu su predstavili dr. sc. Sanja Bilač i Josip Jović. Na kraju je knjigu predstavio i sam autor Tihomir Dujmović, a prepuna dvorana ustala je na noge i dugotrajnim pljeskom pozdravljala autora…

UVODNIK – KNJIGU JE PREDSTAVILA – Dr.sc  SANJA BILAČ

Tema Dujmovićeve knjige je  konzistentan, skriven i perfidan proces s ciljem povratka hrvatske nacije u novi oblik neprihvatljive tvorevine, jugoslavenske inačice, kojoj su dali ime Regija. To je samo zamjena za (Treću) Jugoslaviju, kojoj se od samog nastanka nezavisne i samostalne Hrvatske, utire put.

-U SPLITU ZAGRMILA HRVATSKA “Marine Le Pen”: Dr. Sanja Bilač – ‘Trebamo suverenističku politku, mi ćemo odlučivati kako će Hrvatska izgledati!’…

Autor kronološki, argumentirano i iz različitih perspektiva reflektira o osobama, događajima, hrvatskoj i svjetskoj javnosti, medijima te uvjerljivo potvrđuje tezu o kreiranju nove tvorevine, odnosno Hrvatske kao Treće Jugoslavije. Dujmović dešifrira opasne procese koji imaju i imat će nesagledive i porazne posljedice po hrvatsku naciju Jasno portretirajući proces razaranja temelja hrvatske države, brojnim, kako i sam  ističe „perverznim ilustracijama današnje Hrvatske“ Dujmović čitatelja suočava s istinom, a naša svakodnevna, nesvjesna samozavaravanja i ignoriranja razotkriva kao ranu koja krvari. Dujmović se obraća hrvatskome narodu, narodu kojem ne daje alibi za nerazumijevanje, nečinjenje, nezainteresiranost. Baš suprotno, razotkriva sve, jer želi sve za Hrvatsku.

Kroz 11 poglavlja knjige autor argumentirano analizira uzroke i posljedice razorne politike „hrvatskih“ Vlada i političkih elita proteklih 20 godina koje su nas svojom izdajničkom politikom ukrcali u vlak nazvan Treća Jugoslavija. Tako povijesnom slijedu jugoslavenskih omča oko hrvatskoga vrata, dodajemo još jednu. Podsjetimo se one prve, monahističke Jugoslavije; druge Titove i ove današnje koju bi se, u tome kontekstu, moglo nazvati hrvatske Jugoslavije jer gotovo pa šutke pristajemo na ovaj tragičan i porazan scenarij.

Dujmović konkretno i snažno svjedoči kako se opkoljavala i zauzimala hrvatska država, razarali njezini temelji, od rušenja vojske i Mesićeva vojnog puča, uništavanja hrvatske obavještajne zajednice revidiranjem s udbaškim kadrovima, stavljanjem medija pod potpunu kontrolu, Račanova razaranja Hrvatske, Josipovićeva vraćanja u krilo Srbije i Balkana, Sanaderova uništavanja, hrvatskog egzodusa pa sve do Andreja Plenkovića koji je kako veli Dujmović „za samo godinu dana posve izmijenio lice Hrvatske“.

-Dr. sc. Sanja Bilač: Škola za život prijevara je i zločin Andreja Plenkovića i HNS-ove ministrice Divjak nad hrvatskom djecom

Razvoj kancerogenog jugoslavenskog tkiva nazvanog regija Dujmović razgolićuje podsjećanjem i analizom ključnih događaja kojima su se smišljeno  i učinkovito brisali temelji hrvatske države, a istodobno formirala jugoslavenska inačica. Primjerice kroz pogrešan gospodarski koncept Hrvatske predodređen da je se opljačka i osiromaši; protuhrvatsku vanjsku politiku kojom su odgurnuti i izgubljeni hrvatski povijesni saveznici; politiku kojom se umjesto približavanja srednjoj Europi Hrvatska preusmjerila na Balkan; stavljanje medija u ulogu ključnih dionika afirmacije Treće Jugoslavije; političko, institucionalno i opće kadroviranje istinskih ideologa Jugoslavije; konzistentno, skriveno i perfidno oživotvorenje kulturne, obrazovne, športske te posebno estradne Treće Jugoslavije, a sve pod ljupkim imenom regija; ugrožavanje hrvatskoga jezika; odnos prema velikosrpskoj politici, promotorima četničke politike u Hrvatskoj, Beogradu, Briselu.

Još više od ovih činjenica Dujmovića boli hrvatska tišina. Jer šutnja je u Hrvatskoj, kako Dujmović ističe, „Lazni mir nedjeljnog jutra“ kojom se daje pristanak na život u regiji. U šutnji se razapinje, pljačka, raseljava, zarobljava, prodaje, izdaje Hrvatska. Tragična je činjenica, kako upozorava Dujmović, što „Hrvatska okrece glavu od pukotine koja vodi u provaliju“.

Iako je knjiga Regija kao Treća Jugoslavija snažan argument tezi o procesu revidiranja hrvatske države u jugoslavensku inačicu, ona je dodatno i argument koji potvrđuje izgubljenost hrvatskoga čovjeka, odnosno potpuno stavljanje pod kontrolu njegova uma koji više ne samo ne primjećuje,  ne razaznaje događaje, već i ne ragira na gotovo svakodnevna ubojstva svoje domovine.

Forte Dujmovićeve knjige snažno je obojena metafora kojom kroz autora, uznika, progovara uznička Hrvatska. Knjiga je s jedne strane nastala kao krik čovjeka u medijskoj tamnici, ali u kriku Dujmovića razaznaje se i krik Hrvatske u tamnici. I koliko god Dujmović treba pravdu, zaštitu i obranu jednako je i s Hrvatskom. Jer Hrvati ne smiju koristiti pozdrave koji su dio velike pobjede u oslobodilačkom Domovinskom ratu, ne smiju komemorirati svoje mrtve, ne smiju koristi svoja povijesna obilježja, jasno i glasno kazati tko  je izvršio agresiju i provodio monstruozne zločine nad našim narodom; etnički čistio hrvatska područja i ne smijemo suditi ratnim zločincima. Nad hrvatskim narodom genocid se prvodi više od sto godina, ali je važno da je hrvatskoj naciji sve zabranjeno.

Svi se moramo upitati reagiramo li primjereno i dovoljno? Bog nas nije poslao na zemlju da bismo bili ravnodušni, da bismo ignorirali razornu toleranciju prema zlu. Tihomir Dujmović je reagirao. Tihomir Dujmović se susreo oči u oči s patnjom. Izložio je sebe, svoju obitelj, ali se nije predao. Patnja ga nije pokolebala. Nije odustao od mača. A njegov mač je pero kojim piše.

Drage moje Hrvatice i Hrvati sve vas ovdje večeras vidim kao one koji se žele boriti protiv ove tiranije, režima. Dujmović je primjer kako ne dopustiti oduzimanje slobode. To dragi prijatelji ima cijenu. Svaka sloboda naroda ima svoju cijenu. Znamo mi to vrlo dobro. Koliko smo života položili za slobodu. Ali, sloboda postoji i ovisi o nama. Istina postoji i ovisi o nama. Naša sudbina ovisi o nama i dragome Bogu koji nam je dao život. Hrvatska nacija zna što je patnja. Bol, trpljenje i iskušenja su bili dio naše sudbine i bit će ih još. Zato se nemojmo bojati svoga križa.

Dr. Sanja Bilač žestoko oplela po Plenkoviću i srbinu Vučiću!…FOTO…

Dragi prijatelji, nitko danas nema pravo ostati nezainteresiran za patnju i zlo koje dogada u Hrvatskoj. Nitko danas nema pravo ne suprostaviti se patnji i zlu. U apostolskome pismu Ivana Pavla II pod naslovom “O kršćanskom smislu ljudske patnje”. Papa upozorava kako je patnja tema koja pogađa svakog čovjeka i duboka je kao sam čovjek. Papa ističe kako čovjek mora nadići patnju i tu se pokazuje čovjekova transcendencija. Patnja je nerazješnjivo povezana s čovjekovom egzistencijom, ali i izazov čovjeku da bude jak. Jaki sjede večeras s nama i pozivaju nas da im se pridružimo, naglasila je Sanja Bilač u svom uvodnom govoru i predstavljanu knjige Tihomira Dujmovića, pozdravljena gromoglasnim pljeskom okupljenih…

POGLEDAJTE VIDEO

M.M. / Braniteljski portal


Podijeli