FOTO-VIDEO Orban; Ostvarili smo pobjedu tako veliku da se vidi čak i s Mjeseca. Obranili smo suverenitet i slobodu Mađarske…Kršćansko demokratska politika i domoljublje je pobijedilo.

Orban premoćno pobijedio...“Dragi prijatelji, izvojevali smo jako veliku pobjedu. Velika pobjeda, da se vidi i s mjeseca, a i iz Bruxellesa. Sve ćemo činiti u interesu da opravdamo povjerenje birača...

foto-screenshot
Podijeli

Stari, novi predsjednik Mađarske vlade Viktor Orban proglasio je pobjedu na nedjeljnim parlamentarnim izborima, ustvrdivši da je zajedno sa svojom strankom Fidesz obranio slobodu i suverenitet Mađarske…

Preliminarni rezultati nakon 98 posto prebrojanih glasova na nacionalnim stranačkim listama pokazali su da je Orbanova stranka Fidesz vodeća s 53,1 posto glasova prema 35 posto za šesterostranački oporbeni savez Petera Marki-Zaya. Fidesz je također u prednosti u 88 od 106 izbornih jedinica u kojima se bira po jedan zastupnik.

Na temelju trenutnih djelomičnih rezultata, Nacionalni izborni ured objavio je da će Fidesz imati 135 mjesta, dvotrećinsku većinu, a oporbeni savez 56 mjesta u parlamentu. Stranka krajnje desnice Naša domovina također je ušla u parlament s osvojenih sedam mjesta.

Riječ je o četvrtoj Orbanovoj uzastopnoj izbornoj pobjedi.

“Dragi prijatelji, izvojevali smo jako veliku pobjedu. Velika pobjeda, da se vidi i s mjeseca, a i iz Bruxellesa. Sve ćemo činiti u interesu da opravdamo povjerenje birača.

foto-screenshot

Moram se zahvaliti našim volonterima. Njih više od 100 tisuća je radilo da bismo večeras mogli slaviti. Nisu bili plaćenici nego volonteri,

Dragi prijatelji ovo nije vrijeme pametovanja, to je večer sreće. Dajmo slobodu našim osjećajima… ali ipak toliko možemo dati i umu da s današnjom večeri, da smo pobijedili 2010., 2014., kada su nas izazvali, 2018. kada su se ujedinili protiv nas prvi put, i 2022. kada su se svi ujedinili protiv nas.

foto-screenshot

Neka se zapitaju kako. Ako ne nađu odgovor, treba pitat dragoga Boga kako smo ostvarili najveći rezultat ikad? Badava im razne zakulisne igre, ipak srce pobjeđuje. To je pobjeda mađarskog srca.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) poslala je punu misiju za praćenje izbora, što je tek drugi takav slučaj u jednoj državi članici Europske unije.

-Moram svakako istaknuti da su velike međunarodne organizacije bile protiv nas. Možemo im samo poručiti: svaki cent koji su dali mađarskoj ljevici je novac bačen kroz prozor.

Pobjeda će ostati zapamćena do kraja našeg života jer sada je trebalo pobijediti najsložnije neprijatelje, ljevice u zemlji i ljevicu u inozemstvu, medije vani, Sorošev novac čak i ukrajinskog predsjednika. Toliko neprijatelja nikad nismo imali. Ali ne postoji novac koji nas može zaustaviti ako smo složni! Ako smo zajedno prijeći ćemo i preko najvećeg zida.

Prije nego nas ubije Božja hladnoća želim vam reći, obranili smo slobodu i nezavisnost Mađarske, naše djece i naših obitelji, mada ne znam rezultate referenduma

Dragi prijatelji nemojte zaboraviti, u svijetu imamo i prijatelje koji su učinili sebe i pomogli nam u proteklim mjesecima. Ovu pobjedu želimo posvetiti i njima. Kršćansko demokratska politika i domoljublje je pobijedilo. To nije prošlost, recimo Europi, to je budućnost.

VIDEO OVDJEhttps://web.facebook.com/orbanviktor/videos/3191684384448530

Mađarska će uvijek biti prva nama! Bog iznad nas, Mađarska ispred svega, naprijed Mađari”…

T.H.


Podijeli