FOTO/VIDEO: Na Pomenu obilježena tužna 29. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote....

Podijeli

Na starom groblju na Pomenu kod Doljana, općina Jablanica, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 29. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozora-Rame.

Obljetnica je obilježena u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad.

Nakon svečanog dijela upriličeno je misno slavlje koju je predslavio don Drago Ćurković, župnik iz Jablanice uz koncelebraciju svećenika duvanjskog i jablaničkog dekanata.

Kao pripadnici brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada život su izgubili Ljilja Zrno, Ivan Radoš, Ivan Petrović, Martin Baćak, Josip Mioč, Perica Kutleša, Frano Krišto, Marko Belić, Mate Mamić, Mićo Šokčić, Ante Luketić i Željko Bogdan dok su s ramske strane na ovim padinama poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić, te Marko Miljko iz Jasenice kod Mostara, donosi rama-prozor.info.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.

Nerka im je vječna slava i hvala-Počivali u miru Božjem

 

Uredio / M.M. Viribus unitis

Braniteljski portal


Podijeli