FOTO – VIDEO Ministar Krstičević i načelnik GS OSRH Hranj upisali se u Knjige žalosti…Nedostajat će te svojim kolegama, svojim prijateljima, ali najviše svojim najbližima. Neka Vam je laka hrvatska zemlja…

Podijeli

U Knjige žalosti za natporučnika Novkovića i poručnika Jagatića upisali su se brojni pripadnici Hrvatske vojske i djelatnici MORH-a…

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, Trg Petra Krešimira IV/1 u petak, 8. svibnja 2020. godine od 9 sati otvorene su Knjige žalosti za preminule pripadnike Hrvatske vojske, natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luku Jagatića u koje su se upisali broji pripadnici Hrvatske vojske i djelatnici Ministarstva obrane.

U Knjigu žalosti upisali su se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj.

Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera u Knjizi žalosti za natporučnika Marka Novkovića još jednom su istaknuli njegovu izvrsnost i profesionalnost.

Ministar obrane Damir Krstičević tom je prigodom napisao:

„Dragi Marko, svojim radom, trudom, znanjem, zalaganjem i neprestanom težnjom za izvrsnošću ostavio si neizbrisiv trag u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Marko, bio si sve ono što prvo pomislimo kada si zamislimo kakav bi pilot hrvatskog ratnog zrakoplovstva trebao biti.

Ti si bio budućnost hrvatskog neba, onaj čije su ruke nesebično gradile i unaprjeđivale Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Tvoj odlazak veliki je gubitak no znam i siguran sam, tvoj lik i djelo ostat će zauvijek zapamćeni među tvojim kolegama i služiti kao primjer hrabrog, časnog i vrsnog hrvatskog pilota. Mirno leti nebom koje si toliko volio. Počivaj u miru“.

Ministar obrane Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH Hranj upisali su se u Knjigu žalosti.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH istaknuo je:

„Poštovana obitelji našeg dragog Marka, iskrena sućut zbog velikog gubitka. Najveći je gubitak za njegovu obitelj, njegovu djevojku, prijatelje i kolege iz HRZ-a. Marko je bio vrhunski pilot, čovjek koji je volio letjeti. Pred njim su bila perspektivna vremena i blistava, obećavajuća karijera. Nažalost, sve je to prekinuto u jednom trenutku.

Marko, nedostajat ćeš svojim kolegama, svojim prijateljima, ali najviše svojim najbližima. Neka ti je laka hrvatska zemlja“.

Ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj upisali su se u Knjigu žalosti za poručnika Luku Jagatića izrazivši žaljenje zbog gubitka vrhunskog mladog pilota i čovjeka.

Ministar obrane istaknuo je:

„Dragi Luka, bio si jedan od onih koji predstavljaju jamstvo sjajne budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Bio si jedan od onih mladih pilota zbog koji su se tvoji nadređeni osjećali ponosnima i zadovoljnima; bio si jedan od onih u koje smo neizmjerno vjerovali.

Neizmjerno su bolni ovakvi rastanci jer reći zbogom sposobnim i perspektivnim mladim ljudima nešto je s čime se čovjek nikada ne može pomiriti.

Hvala ti što si odabrao Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za svoju drugu obitelj. Nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru“.

Admiral Robert Hranj napisao je:

„Luka, pored tobom je bio cijeli svijet, svijet profesionalnog vojnog pilota. Bio si pred velikim korakom, pred ostvarenjem svog cilja. Talentiran, sposoban, spreman. Nažalost, tragična nesreća prepriječila se tvome cilju. Nedostajat ćeš kolegama u HRZ-u, svojim prijateljima, ali ipak najviše svojim najbližima. Neka ti je laka hrvatska zemlja“, priopćio je MORH…VIŠE FOTO -OVDJE


Podijeli