FOTO-VIDEO-LUĐAČKI I UBILAČKI ČIN MAJORA JNA: Digao u zrak skladište oružja, pa ubio sebe i 11 branitelja. Srbija ga slavi kao heroja i digla mu spomenik!

Zločin (POTICANJE) koji je radio Šešelj i za to je osuđen u Haagu je potpuno istovjetan onom koji je radio Vučić kao POTICATELJ Srba na agresiju na Hrvatsku i za to mu se MORA suditi!...

Podijeli

foto-screenshot

Major JNA Milan Tepić je, ne želeći Hrvatskoj vojsci prepustiti vojarnu u Bjelovaru, digao u zrak skladište oružja pri čemu je poginuo zajedno sa jedanaest branitelja – hrvatske mladosti koja je bila na braniku Domovine. Ime ovog masovnog ubojice danas nose ulice u gradovima širom Srbije i Republike Srpske, a u njegovu čast Vojska Republike Srpske je ustanovila poseban Orden za zasluge u ratu, čak su mu i spomenik podigli.

Najveća opasnost za sigurnost grada Bjelovara kroz cijelu 1991. godinu prijetila je iz vojarne agresorske JNA “Božidar Adžija”. Uz vojarnu, potencijalni izvor prijetnje bio je Dom ex JNA u središtu grada, vojno skladište Barutana u šumi Bedenik nedaleko od Bjelovara, vojni objekti u Zvijercima i objekti na prostoru “Logora”, također blizu središta grada…

Eskalacija na današnji dan

U razdoblju od 21. do 29. rujna Zapovjedništvo obrane Bjelovara počele su pripreme za preuzimanje vojnih objekata i oružja koje su eskalirale na današnji dan, a vro tragično završile dan poslije kada se major JNA Milan Tepić na najpodmukliji način upisao u stranice povijesti Domovinskog rata.

Digao u zrak skladište oružja

Tepić je, ne želeći hrvatskoj vojsci prepustiti vojarnu u Bjelovaru, digao u zrak skladište oružja pri čemu je poginuo zajedno sa jedanaest branitelja. Njegovo ime danas nose ulice u gradovima širom Srbije i Republike Srpske, a u njegovu čast Vojska Republike Srpske je ustanovila poseban Orden za zasluge u ratu. Veliki heroj, barem što se Srba tiče.

S druge strane, sasvim je jasno kako je riječ o rastrojenom zločincu koji je iz Prijedora dragovoljno došao u Hrvatsku da bi spriječio prodor “hrvatskih paravojnih formacija” u vojarnu. Njegova zadaća bila je čuvanje i obrana skladišta streljiva koje je odbio dragovoljno predati prilikom čega se odlučio na posve bezuman čin dizanja skladišta u zrak.

Digao u zrak vojarnu i poubijao nedužne Hrvate

Gotovo sravnio Bjelovar

Ovaj samoubilački potez kojim je 29.9.1991 sa sobom u smrt odveo branitelje Vladimira Makar, Sinišu Paunović, Dražena Pervana, Ivana Cvrtila, Eduarda Kukala, Stevu Legčević, Nikolu Petrić, Maria Šimić, Ivana Trogrlić, Marka Tukerić i Milana Vuković prošao bi i gore jer je ludi major uspio sravniti samo jedno skladište u kojem je bilo 170 tona eksplozivnih sredstava. U njegovom naumu da u zrak digne sva skladišta spriječila su ga četiri branitelja koji su svojim činom od potpunog uništenja spasili Bjelovar i okolicu.

Luđak i ubojica Major JNA Tepić – “Veliki junak” za Srbe i Srbiju

“Osjećam se kao da sam jučer izgubio sina Dražena. Kao čovjek to moraš prihvatiti. I prihvatio sam. Ali dao bih sebe, svoj život, da ga vratim”, govori otac Vinko Pervan.

Njegov sin Dražen, s tek napunjene 22 godine, poginuo je s još desetero suboraca 29. rujna 1991. godine na Barutani, bjelovarskom prigradskom naselju. Prilikom ulaska naših branitelja u područje skladišta u kojem se nalazilo 1700 tona eksploziva, major JNA Milan Tepić skladište je dignuo u zrak. Dimnu gljivu koja se podigla iznad kratera dubokog 10 metara sa strepnjom je gledao i Vinko Pervan, radeći tad kao šef čuvarske službe u tvornici autodijelova.

– Eksplozija je bila strašna.

Da dečki iz našeg diverzantskog voda nisu uspjeli razminirati devet od deset skladišta, razmjeri eksplozije bili bi puno veći, gotovo kao i potres koji je razorio Skoplje 1963. godine. U tom skladištu bilo je jako puno streljiva, oklopnih vozila, tenkova i granata. Oba moja sina, i Dražen i dvije godine stariji Damir, bili su branitelji.

“Da mi je sin poginuo, saznao sam mnogo kasnije. Svi su nakon eksplozije tražili svoje najmilije, bilo je puno poginulih. Damir je bio ranjen, a Dražen je poginuo. Posmrtne ostatke mog sina nisu uspjeli naći jer su izgorjeli”, sa silnom tugom u glasu priča neutješni otac Vinko.

Ratni zapovjednik obrane Bjelovara, Stjepan Budinski, iznova podsjeća da je 29. rujna 1991. godine, dizanjem u zrak jednog borbenog kompleta. na Barutani počinjen zločin u kojem su mnogi branitelji izgubili život.

– Bjelovarska mladost iskazala je neviđenu hrabrost koja se najbolje očitovala u prvim danima rata, dok su četnici i tzv. JNA potvrdili da im ništa nije sveto i da su spremni na najveća zvjerstva kakva se teško može pronaći u povijesti ratovanja – zaključio je Budinski.

“Zamislite samo ovo; Srbija ima svoje heroje koji su ubijali po Hrvatskoj a Hrvatska koja se branila i obranila od srpske agresije nema svoje heroje”.

Srbija digla spomenik luđaku i ubojici Hrvata-foto-screenshot

Major JNA Milan Tepić u Beogradu je dobio spomenik 26 godina nakon smrti. Taj potez zgrozio je cjelokupnu hrvatsku javnost. Ministarstvo hrvatskih branitelja ističe da se Vlada Srbije veličanjem tog terorističkog čina poistovjećuje s tom velikosrpskom idejom i politikom.

U Beogradu je dobio na Savskom Vencu ulicu koja se zove Heroja Milana Tepića, 11000 Beograd (Savski Venac).

Otvaranju spomenika zločincu Milanu Tepiću bili su prisutni ministar Vulin i dužnosnici Vlade Republike Srbije…

“Zamislite samo ovo; Srbija ima svoje heroje koji su ubijali po Hrvatskoj a Hrvatska koja se branila i obranila od srpske agresije nema svoje heroje”.

foto-screenshot

Luđak i ubojica Hrvata Major JNA Tepić – postao “veliki junak” za Srbe i Srbiju

Dok Hrvatska dopušta agresorskoj Srbiji da ispunjava poglavlja za ulazak u EU, majke i obitelji poginulih koje je ovaj luđak poubijao, dignuvši cijelu vojarnu u zrak još su na životu i ne mogu se načuditi kakva je to naša Hrvatska politika prema Srbiji kojoj je predsjednik četnik Aleksandar Vučić notorni poticatelj Srba na napade na Hrvatsku i veliki zagovaratelj i POTICATELJ rata za tzv SAO krajinu, koji je svojim POTICATELJSKIM govorima kao i osuđeni ratni zločinac Šešelj, POTICAO srbe da ubijaju nedužne i napadnute Hrvate u Hrvatskoj, o čemu postoje brojni dokumenti i videa.

Vučić i Šešelj su podjednako krivi jer su obadvojica POTICALI Srbe da rade teške zločine po Hrvatskoj na koju je Srbija izvršila strašnu agresiju. Nedavno je sam predsjednik RH Milanović rekao da protiv četnika Vučića treba podignuti optužnicu međunarodnom sudu, ali je i to otišlo u vjetar , jer su se , kako naši vrli političari vole reći, “politike promijenile”, ne želeći pri tom shvatiti samo jednu stvar; Zločin (POTICANJE) koji je radio Šešelj i za to je osuđen u Haagu je potpuno istovjetan onom koji je radio Vučić kao POTICATELJ Srba na agresiju na Hrvatsku i za to mu se MORA suditi! Takva vrsta ratnog zločina-POTICANJE na agresiju i ubojstva Hrvata u Hrvatskoj NIKAD NE ZASTARIJEVA kao RATNI ZLOČIN!!…To je radio VUČIĆ i osuđeni ratni zločinac i POTICATELJ Vojislav Šešelj koji je osuđen upravo za POTICANJE Srba na ratne zločine koje su počinili u napadnutoj Hrvatskoj i BiH…

Luđak i ubojica Hrvata Major JNA Tepić – postao “veliki junak” za Srbe i Srbiju-pogledajte kako ti isti Srbi slave ovog ubojicu Hrvata.

“Zamislite samo ovo; Srbija ima svoje heroje koji su ubijali po Hrvatskoj a Hrvatska koja se branila i obranila od srpske agresije “nema svoje heroje”.

VEZANE VIJESTI

FOTO / VIDEO Aleksandar Vučić u Glini: “Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku.”…


Podijeli