FOTO-VIDEO Hrvatski radio New York “Glas slobodne Hrvatske” proslavio 50. obljetnicu djelovanja…Pristigao veliki broj čestitki

50. obljetnicu Hrvatskog radija "Slobodna Hrvatska"...

Facebook
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Grupa Hrvata okupila se te 1969. sa željom da pokrenu radio emisiju za tamošnju hrvatsku zajednicu…

Nekoliko stotina Hrvata iz New Yorka i okolice okupilo se u nedjelju kako bi proslavili 50. obljetnicu djelovanja Hrvatskog radija New York “Glas slobodne Hrvatske”.

VIDEO-OVDJE

Proslavu su uveličali članovi Klape Samoana s Novog Zelanda, koji su otpjevali nekoliko hrvatskih pjesama. Proslavi su prisustvovali, između ostalih, hrvatski saborski zastupnik za dijasporu Željko Glasnović, veleposlanik Hrvatske u SAD Pjer Šimunović, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Ivan Grbešić, hrvatski svećenik iz Chicaga fra Jozo Grbeša.
Širokobriježani na okupu na proslavi Hrvatskog radija u NY-u! – Ivan Grbešić, Iva Galic-Grbesic, Lidija Banožić i Željko Barbarić.

Posebna atrakcija na proslavi bila je Klapa Samoana koja se specijalizirala ponajviše za Dalmatinske pjesme te su  u glavnom programu oni zabavljali brojne Hrvate u New Yorku. Ujedno je ova klapa bila primljena i u hrvatsko veleposlanstvo u New Yorku odakle su uputili pozdrave svima.

Veliki broj čestitara iz hrvatske pozdravio je ovu 50. obljetnicu Hrvatskog radija “Slobodna Hrvatska”. Među čestitarima su ponajviše bili hrvatski estradni umjetnici koji su radiiju Slobodna Hrvatska poželjeli još puno godina uspješnog rada.Čak se i predsjednica Grabar Kitarović javila putem video linka i pričala o zajedništvu iseljenih i ovdašnjih Hrvata te ujedno čestitala, kako je rekla, ovu važnu obljetnicu i sve je na kraju srdačno pozdravila…

Ujedno je ova klapa bila primljena i u hrvatsko veleposlanstvo u New Yorku odakle su uputili pozdrave svima.

Uz prigodne govore i predstavljanje gostiju, nastavilo se s ugodnim druženjem.

M.M.Viribus unitis

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − jedan =