FOTO-VIDEO Ekipa Zagreba pobijedila je na 25. Maratonu lađa na Neretvi, najtežem veslačkom maratonu ove vrste na svijetu!

Čestitke svim sudionicima i pobjednicima 25. Maratona lađa na Neretvi...

Podijeli

foto-facebook

Ekipa Zagreba pobijedila je na 25. Maratonu lađa na Neretvi, od 30 ekipa lađara iz Hrvatske i inozemstva koji su se natjecali za štit kneza Domagoja u utrci od Metkovića do Ploča.

U cilj je ušla nakon nešto više od dva sata i osam minuta veslanja. Druga je ekipa Stabline, treća Crni put Metković.

Tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, kojeg 25. put organizira Udruga lađara Neretve, počeo je u subotu poslijepodne ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 30 posada.

Riječ je o amaterskom sportskom natjecanju u tradicionalnim autohtonim neretvanskim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu.

Posadu svake lađe čini po 10 veslača, bubnjar i parićar odnosno kormilar. Osim sportsko-natjecateljskog karaktera, Maraton lađa na Neretvi prometnuo se u jednu od najvažnijih turističkih manifestacija u južnom dijelu Hrvatske.

Stazu dugu 22,5 km suvereno od samog početka do cilja prva je odveslala ekipa Udruga lađara Zagreb

Foto-facebook-UDRUGA LAĐARA ZAGREB SUVERENO OSVOJILA 25.MARATON LAĐA NA NERETVI

Ovo je drugi put u povijesti Maratona lađa da štit kneza Domagoja napušta dolinu Neretve, to je osim danas Zagreba uspjelo još lađarskoj ekipi Argonauti iz Bjelovara 2016 godine.

START 25.MARATONA LAĐA

SVEČANA DODJELA ODLIČJA

KONAČNI POREDAK 25.MARATONA LAĐA

Fešta će trajati do dugo u noć-foto-facebook

Čestitke svim sudionicima i pobjednicima 25. Maratona lađa na Neretvi

M.M./Viribus unitis

Braniteljski portal


Podijeli