FOTO-VIDEO-Bravo Filipe!-Kakva borba, kakav meč!…Hrgović je uvjerljivom pobjedom nad opasnim Zhangom postao obavezan izazivač za IBF titulu prvaka svijeta!

Filip Hrgović je veliku pobjedu posvetio svom preminulom ocu..''ZHANG ME IZNENADIO'' .Bila je ovo jako teška borba, gubio sam, ali onda sam u drugom dijelu dao sve od sebe i zadao mu neke teške udarce. Zadnjih šest rundi je samo stajao tamo...

Podijeli

Filip Hrgović-foto-twitter

Hrvat Filip Hrgović jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Zhanga i postao IBF-ov obavezni izazivač…

Filip Hrgović je pobjedu posvetio svom pokojnom ocu Peri, a njegovo ime je imao ispisano na hlaćicama sa poznatim Hrvatskim kockicama.

Filip Hrgović je pobjedu posvetio ocu Peri, a njegovo ime je imao na hlaćicama.

Hrvatski teškaš Filip Hrgović pobijedio je Zhileija Zhanga nakon 12 rundi teške borbe. Najbolji Hrvatski boksač ovom je teškom pobjedom postao obavezan izazivač za IBF titulu prvaka svijeta.

Borba je trajala svih 12 rundi, bilo je to prvi put da Hrgović boksa svih 12 rundi u profesionalnom boksu jer je sve prijašnje protivnike brzo završavao. Kineski boksač pokazao je dobar boks  i nekoliko puta je opasno zaprijetio Hrgoviću.

Ovo je tek treći put kako Hrgović nije okončao dvoboj nokautom, a Zhangu je ovo bio prvi poraz u 26. profesionalnom nastupu. Do sada je imao 24 pobjede i jedan neodlučeni susret uz 19 nokauta.

Najteži i najvažniji meč profesionalne boksačke karijere Hrvata Filipa Hrgovića pokazao se upravo takvim. Kinez Zhilei Zhang bio je protivnik baš kakav je potreban u meču kojim se odrađuje obavezni izazivač za svjetskog prvaka, onaj prema IBF organizaciji.

Uz pjesmu Marka Perkovića Thompsona “Geni kameni” Filip je smiren došao do ringa očekujući svoga neugodnog protivnika Zhileija Zhanga.

foto-twitter

Nakon velikog meča Filip Hrgović je dao prve izjave.

Filip i Marinela Hrgović Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION/Pixsell

”Ovo je bio pravi rat u ringu, ovo je za mog oca koji je umro prije par mjeseci, ovo je za tebe, Pero Hrgović, poseban čovjek! On i moja prelijepa žena, oni su mi dali energiju za ovo. Pogledajte je kako je lijepa, ona je anđeo, momci, budite oprezni”, rekao je Hrgović pa dodao:

“Bila je ovo jako teška borba, gubio sam, ali onda sam u drugom dijelu dao sve od sebe i zadao mu neke teške udarce. Zadnjih šest rundi je samo stajao tamo, kod nokdauna nisam uopće bio potresen. Moram biti iskren, iznenadio me. Bolji je nego što sam mislio. Bila je teška borba, ali mislim da sam ja pobijedio.”

Proglašenje protivnika-foto-twitter

 Hrgović je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca i sad je Hrga postao obavezan izazivač za IBF titulu prvaka svijeta…

foto-twitter

H.H.


Podijeli