FOTO / VIDEO Aleksandar Vučić u Glini: “Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku.”…

Podijeli

Na današnji dan, 20. ožujka 1995. godine u okupiranoj Glini, u organizaciji Srpske radikalne stranke koja je baštinila četnički pokret i ideologiju, organiziran je stranački skup. Ostao bi to tek jedan u nizu skupova srbočetničkih radikala u Krajini da se na njemu, među ostalim govornicima, okupljenima nije obratio današnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić,  koji je između ostalog kazao: “Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku.”…

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić zaista su nekadašnji najbliži suradnici Vojislava Šešelja.

Sluga pokorni ili mali od kužine-Aleksandar Vučić se brine da njegovim nadređenim -dvojici četničkih vojvoda ništa ne nedostaje. U pozadini Vučić nosa  kutije, gajbe i ostalo.

Već je poznato kako je Vučić 1995. godine u okupiranoj Glini rekao: „Pozdravljam srpski narod banovine Gline, koji ste prvi krenuli na ustašku vlast i koji ste prvi osvojili srpske teritorije u republici srpskoj krajini.

Poslušajte govor današnjeg predsjednika Srbije četnika Aleksandra Vučića

Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada ovdje ustaška vlast više neće doći, nikada više oružanim putem i onako kako su planirali – onako kako je zločinački režim Franje Tuđmana već pokušao. Vi ste to na najbolji način spriječili. (…) Koliko je puta Hrvatska napala srpsku krajinu? (…)“govori četnik i ratni huškač Vučić.

No, već danas taj isti Vučić donosio je Kolindi Grabar Kitarović cvijeće, došao u Zagreb na druženje sa Plenkovićem čiji je sastanak ostao “tajna” o čemu su njih dvojica razgovarali. I da, za ratnog huškača i četnika, bivša predsjednica RH K. Grabar Kitarović je umiljato rekla; “to je sad neki drugi europski Vučić”, zaboravivši pri tom staru pametnu izreku da vuk dlaku mijenja ali ćud nikako.

Za nekoliko srpskih medija Vučić je , naravno lagao da on to nikada nije rekao , i naši naivci su takvom liku povjerovali te ga dočekali uz najviše vojne počasti sa crvenim tepihom na Pantovčaku, Banskim dvorima i na kraju im je održao govor u Glini u dvorani gdje se Pupovcu obraćao kao svom potrčku.

Da, to je taj Vučić, isti onaj iz devedesetih, sa istim razmišljanjima i pretenzijama, ali je dočekan kao da je došao predsjednik svemira u Hrvatsku.

Srpska laž je od nacionalnog interesa za srbe i Srbiju

Ovo su postulati njihovog oca Srbije od kojih oni ne odustaju ni na “samrti”.

T.H.


Podijeli