(FOTO-VIDEO) 5. prosinca smatra se najtežim ratnim danom u obrani Osijeka i zbog Nemetinske bitke, u kojoj je zaustavljen proboj srpskih, četničkih i jna – jugofašističkih agresorskih snaga

Obrani Osijeka, Slavonije pa i Hrvatske doprinos u samom početku Domovinskog rata dali su mnogi mještani Josipovca među kojima je nažalost bilo i poginulih...

Podijeli

5. prosinca smatra se najtežim ratnim danom u obrani Osijeka i zbog Nemetinske bitke, u kojoj je zaustavljen proboj srpskih, četničkih i jna jugofašističkih  agresorskih snaga na istočnome ulazu u grad. U borbi je živote izgubilo 6 hrvatskih branitelja. U znak sjećanja na njihovu žrtvu i doprinos tome što je Osijek zauvijek ostao Nepokoreni grad kod spomen-križa u Nemetinu i ove godine okupili su se bivši suborci, veterani obrambenog Domovinskog rata kojima su sjećanja na ove najteže dane obrane još potpuno svježa….

Svim braniteljima, osobito dragovoljcima Josipovčanima sretan 5. prosinac, Dan obrane grada Osijeka!

Svim braniteljima, osobito dragovoljcima Josipovčanima sretan 5. prosinac, Dan obrane grada Osijeka!

Uznemirujući video

Toga dana 1991. godine najmanje 30.000 srbočetničkih vojnika bilo je na istočnoslavonskom ratištu, više od 600 jugofašističkih jna tenkova, 500 oklopnih transportera i gotovo 1000 raznog topničkog oruđa.

Nažalost, poginulo je 16 hrabrih branitelja Rosinjače, Tenjski Antunovac je okupiran nakon teških borbi i u njemu su počinjeni strašni zločini, linija obrane stabilizirana je u Ivanovcu, u Nemetinu je zaustavljen napad uz velike žrtve, a borbe su se vodile i u Tenji sve do 06.12. kada se hrabri branitelji povlače na rezervne položaje.

Obrani Osijeka, Slavonije pa i Hrvatske doprinos u samom početku Domovinskog rata dali su mnogi mještani Josipovca među kojima je nažalost bilo i poginulih a na njihovim suborcima i svima nama je da tu uspomenu čuvamo promicanjem vrijednosti Domovinskog rata.

srpski agresor je granatirao Osijek i ubijao civile, djecu, žene, starije i sve što mu se našlo na putu

foto-facebook

G.S.

VEZANE VIJESTI

(FOTO-VIDEO) Žestoka bitka u Rosinjači, svi su hrvatski branitelji poginuli: Ovako nešto proći je pravo herojstvo. Svi im se trebaju nakloniti!!“Zasula nas je kiša projektila, izginulo nam je 16 prijatelja, ali nismo im ostali dužni…”


Podijeli