Podijeli

Ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a pozdravio je suborce s ratnim pozdravom iz obrambenog Domovinskog rata- ‘Za dom spremni’!…

Kao i svake godine centralni događaj na 28. obljetnici obilježavanju ustrojavanja 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban govor je ratnog zapovjednika Marka Skeje, piše dalmatinskiportal.hr.

‘Stojimo danas ponosno pred ranjenim spomenikom poginulih pripadnika HOS-a, klanjamo se junacima koji su dali život za slobodu Hrvatske jer su bili za dom spremni. Ubili su ih zločinci koji su nosili crvenu zvijezdu petokraku. To nikada nemojte zaboraviti. Danas sve njih koji su život dali za slobodu i nas koji smo ostali živi opet napadaju ljubitelji zločinačke crvene petokrake. Do kada ćemo to trpjeti, do kada ćemo im to dopuštati? Hoćemo li mi koji smo preživjeli i naša djeca i dalje iseljavati u Njemačku i Irsku, a mrziteljima Hrvatske ostaviti našu lijepu domovinu? Ima li ijedna zemlja u kojoj se vrijeđa i omalovažava pobjednička vojska hrabra koja je oslobodila domovinu od velikosrpske i komunističke čizme? Postoji li osim Hrvatske zemlja koja slavi zločinačku agresorsku vojsku, komunizam i crvenu zvijezdu petokraku, koji su pobili desetke tisuća branitelja i civila i protjerali stotine tisuća Hrvata i razrušili pola Hrvatske’, kazao je Skejo.

Foto-dalmatinskiportal.hr

‘Dio vlasti slavi zločince i crvenu zvijezdu’

Nije nedostajalo kritike vladajućih struktura. Skejo je prozvao Pupovca iStanimirovića, ostalima nije spominjao imena.

‘Nažalost, dio današnje vlasti umjesto junaka HOS-a slavi zločince i crvenu zvijezdu koja je izvršila pokolj diljem Hrvatske. Tu glas predstavlja Milorad Pupovac čija su dva brata bila u četnicima i Vojislav Stanimirović, koji je bio gradonačelnik okupiranog Vukovara i ministar u četničkoj vlasti, kao i mnogi dezerteri i protivnici hrvatske nezavisnosti koji se danas nalaze na funkcijama umjesto hrvatskih branitelja. To su oni koji štite ubojice s Ovčare, progone policajce koji su o tome vodili istragu. To su oni koji se boje i mrtvih, a kamoli ne nas živih hrvatskih branitelja koji smo bili i ostali za dom spremni. Zašto danas šute mnogi branitelji pa i oni najhrabriji koji se nisu bojali smrti u ratu? Koga se boje u miru? Tko ih je ušutkao? Zašto ne dignu glas branitelji u hrvatskom Saboru? Zašto dopuštaju ovu nepravdu? Upravo zato, zbog naše skromnosti, naivnosti, pasivnosti progone se za dom spremni domoljubi. Kukavice koje su u ratu bili skriveni u mišjim rupama, dezerteri i izdajnici koji su pobjegli ’91. kada se ginulo za Hrvatsku, danas zauzimaju ključne funkcije u državi za koju se nisu borili, koju nisu htjeli i koju mrze’, zaključio je Skejo, piše dalmatinskiportal.hr. .

‘Bolesni mrzitelji svakodnevno nas vrijeđaju’

Osvrnuo se na napade na HOS i pozdrav ‘Za dom spremni’.

‘HOS je bio najbolji dio hrvatske vojske, bio je i ostao otrov za mrzitelje Hrvatske. To je naš ponos. Zato budite i ostanite za dom spremni. Kao što su se u ratu četnici bojali HOS-a, tako se danas neprijatelji hrvatske nezavisnosti boje pokliča ‘Za dom spremni’. Kome smeta ‘Za dom spremni’? Smeta neprijateljima i mrziteljima hrvatske slobode i nezavisnosti. Zašto nam lažni antifašisti nisu došli u Vukovar, Škabrnju i Srđ reći da im smeta ‘Za dom spremni’? Zašto nisu stali nasuprot nas sa svojom zvijezdom petokrakom. Bili su kukavice dok je barut mirisao. U RH je priznat status branitelja svim pripadnicima HOS-a. Znakovlje i pozdrav odobrilo je Ministarstvo obrane 1994. godine. Grb je registriralo Ministarstvo uprave. Usprkos svim tim činjenicama, bolesni mrzitelji nas svakodnevno vrijeđaju. Uz podršku režimskih medija prosipaju mržnju i antifašistički pljuju dok kap ne prelije čašu. Ali moraju biti svjesni da je svaka sila za vremena. Antifašistička histerija i crveni fašisti neće i ne mogu promijeniti činjenicu da se HOS 1991. uz poklič ‘Za dom spremni’ borio za slobodu hrvatske države. Njima je hrvatski grb fašističko obilježje, rodoljublje fašizam, zločinac Tito uzor, a nas domoljube koji smo u rat išli s krunicom oko vrata smatraju fašistima. Mi smo HOS-ovci, u rat za slobodu išli smo s pjesmom: ‘Uvijek mi smo spremni za dom i Boga, 9. je bojna HOS-a otrov za zlotvora, mi smo za dom spremni život dati jer svetinje naše Bog su i Hrvati’, odrecitirao je Skejo,piše IZVOR-dalmatinskiportal.hr.

POGLEDAJTE VIDEO-dalmatinskiportal.hr


Podijeli

22 KOMENTARI

  • Mijo Mišo Brnjić a ove sve što mašu petokrakom i veličaju komunizam sve na holi ptok i bit će mir među Hrvatima. HSP ima sva prava kao sve postrojbe domovinskog rata ! A komunisti s mesićem izdajice i sa njima ponavljam na goli otok neka vide kako je tamo bilo onima koje su slali

 1. Hrvatske obrambene snage (HOS) su službeno osnovane 25. lipnja 1991.
  22.1.1991.u Splitu oformljen vod dragovoljaca Hos-a

  “Bez obzira na kontroverze vezane uz nazive postrojbi HOS-a i oznaku HOS-a na kojoj piše “za dom spremni”, uz podatak da su se pripadnici HOS-a tijekom Domovinskog rata borili časno i srčano, ne čineći zločine, najvažnija činjenica vezana uz sudjelovanje pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu, jest da su dragovoljno odlazili tamo gdje su borbe bile najteže, tamo gdje mnogi koji moraliziraju o njihovim motivima nisu imali hrabrosti ni domoljublja biti”.

  POGLEDAJ U NEBO MAJKO, EVO SINOVA, LETE JATA, LETE MAJKO, HRVATSKIH SOKOLOVA.

  Poginuloj braći i sestrama za ostvarenje Hrvatske nezavisnosti vječna SLAVA I HVALA!!

  Bog i Hrvati – Za dom spremni!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva + 4 =