Podijeli

Bilo je to samo pitanje dana , kad će netko išarati ili oštetiti spomen obilježje koje predstavlja dr. Franju Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika u nezavisnoj državi hrvatskoj i prvog zapovjednika OSRH -u obrambenom Domovinskom ratu u borbi protiv agresorskih srbočetnika i  jugofašističke JNA…

U noći sa subote na nedjelju nepoznati vandali su nacrtali provokativni grafit, oštetivši pri tom spomenik. Preko natpisa ‘Franjo Tuđman prvi hrvatski predsjednik’ nacrtali su srp i čekić.

Vandali su ‘napali’ spomenik koji je nedavno postavljen na livadi preko puta Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

U noći sa subote na nedjelju osvanuo je grafit na spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Dr.Franji Tuđmanu, koji je samo dokaz u kakvoj državi živimo.

FOTO: Igor Soban/Pixsell

Netko je crnim sprejem našarao srp i čekić, nekadašnji simbol totalitarnog komunizma, točno preko natpisa na spomeniku na kojem piše ‘Franjo Tuđman -prvi hrvatski predsjednik 1922. – 1999.’…

FOTO: Igor Soban/Pixsell

Spomenik su odmah jutros očistili:Na redu je hrvatska policija!

Hoće li hrvatska policija otkriti , za sada još nepoznate vandale ili će sve ostati neotkriveno, kao i poljudska svastika?

FOTO: Ivan Pavić/24sata

Hoće li hrvatska policija otkriti , za sada još nepoznate vandale ili će sve ostati neotkriveno, kao i poljudska svastika?

T.H.


Podijeli

17 KOMENTARI

    • Šubara Anđelko Andelo sretna nova godina puno svega, a najviše zdravlja!!! Ali ako budeš ovako nešto još jednom za čovjeka koji nam je stvorio državu koju Hrvati nikad nisu imali napisao tada više nemožemo biti prijatelji. Mislim na fejsu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + trinaest =