Podijeli

Posljednji ispraćaj pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poručnika Luke Jagatića, učenika-letača koji je tragično preminuo u nesreći pada školskog vojnog aviona ZLIN-242L, održan je uz najviše vojne počasti na groblju u Rakovcu, a u župnoj crkvi Rakovec služena je misa zadušnica…

Od Luke su se oprostili njegova obitelj, kolege i prijatelji, izaslanici predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i pripadnici Hrvatske vojske. Obred je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan. Svečani ispraćaj započeo je počasnom stražom pripadnika Počasno-zaštitne bojne, a zapovjednik počasnog postroja predao je zastavu Republike Hrvatske majci preminulog pripadnika. Republika Hrvatska i Hrvatska vojska od Luke su se oprostile uz počasnu paljbu postrojbe Hrvatske vojske, a akrobatska skupina “Krila Oluje” njemu u spomen izvela je prelet zrakoplovima Pilatus HRZ-a.

U ime svih kolega, posljednji pozdrav Luki uputio je učenik letač Bruno Bulum: “Jago naš predragi…želimo ti mirno plavo hrvatsko nebo koje si toliko volio. Leti sada beskrajnim prostranstvima i pazi na nas. Čuvaj nas sve i brini se za nas kao što si to činio i ovdje”. Na obredu je izvođenjem svečanih skladbi sudjelovala i Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

M.M.
Vezane vijesti;

(FOTO-VIDEO) Komemoracija za poginule pilote: “Marko se odlučio za vojnog pilota, a Luka je krenuo očevim stopama hrvatskog branitelja. Sve je to prekinuto…”


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =