FOTO Ultramaratonac Branko Šubić će u šest dana prehodati 264 km u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata!

U svoj grad Petrinju treba stići u ponedjeljak 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Etapni ultramaraton Knin – Petrinja-u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata…

Branko Šubić će u šest dana prehodati 264 km

Ultramaratonac Branko Šubić jučer je startom s kninske tvrđave započeo etapni ultramaraton Knin – Petrinja u kojemu će u šest dana prehodati 264 km od Knina do Petrinje. U svoj grad Petrinju treba stići u ponedjeljak 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

– To je drugi dio sportsko domoljubne akcije u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Prvi je bio 2017. godine kada sam u pet dana prehodao 265 km od Vukovara do Petrinje i na taj način simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu – kaže Šubić koji je krajem svibnja ušao u 58. godinu života.

Prva etapa od Knina do Gračaca bila je najzahtjevnija ne samo zbog toga što je najdulja, ukupno 54 km, već i zbog konfiguracije terena. Do Petrinje će ukupni uspon biti preko 2.000 metara, uz isto toliko spusta. Danas je na rasporedu puno kraća etapa od 34 km od Gračaca do Udbine, u petak slijedi novih 48 km do Plitvičkih Jezera, u subotu 33 km do Slunja, u nedjelju 50 km do Topuskog te u ponedjeljak 38 km do Petrinje.

U prosjeku će svakog dana prehodati 44 km, a proći će kroz čak pet županija.

 U pripremama sam odradio šest treninga s dionicama od najmanje 50 km, te još šest maratona i osjećam se puno fizički i psihički spremniji nego za akciju 2017. godine kada sam u prva dva dana izgubio čak šest kilograma. Organizam mi je zbog velikih napora bio u stanju šoka zbog čega prva dva dana gotovo uopće nisam mogao spavati niti jesti. Unatoč boljoj pripremljenosti i danas sam imao krizu nakon 40. kilometra, ali uspio sam se oporaviti i stići do cilja – otkrio je Šubić.

M.M. / Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 2 =