FOTO-U žestokoj borbi protiv srpskog agresora i JNA koje je predvodio ratni zločinac Ratko Mladić u Hrvacama i Maljkovu poginuli su prvi hrvatski redarstvenici

Uvijek s velikim poštovanjem moramo se sjećati naših policajaca i to je naš dug prema njima, a posebno ovoga dana na naših devet kolega koji su na ovom mjestu položili svoje živote za našu slobodu...

foto-facebook
Podijeli

U žestokoj borbi protiv srpskog agresora i jna koje je predvodio ratni zločinac Ratko Mladić u Hrvacama i Maljkovu poginuli su prvi hrvatski redarstvenici koji su kao oružana formacija nesebično i herojski prvi stali na branik Domovine.

U Hrvacama kod Sinja obilježena je 31. obljetnica pogibije pripadnika policije… Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana.

foto-facebook

Obilježavanje ove tužne obljetnice počelo je Svetom misom za poginule hrvatske branitelje i redarstvenike u crkvi Svih Svetih u Hrvacama. Svečanu euharisitiju predvodio je policijski kapelan don Marko Trogrlić uz koncelebraciju fra Ante Čova i fra Stipe Bešlića. Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca na spomenik podignut u čast poginulim redarstvenicima u Hrvacama.

foto-facebook

Uz članove obitelji poginulih hrvatskih policajaca, vijence su položila izaslanstva Policijske uprave SD, Splitsko -dalmatinske županije, Općine Hrvace, Grada Sinja, Grada Trilja, Udruge specijalne policije BATT, Udruga policije Sinja i Cetinske krajine Domovinskog rata 91-92, Koordinacije braniteljskih udruga Sinja i cetinskog kraja, braniteljske udruge proistekle iz obrambenog Domovinskog rata iz Imotske krajine i ostalih mjesta SDŽ  te izaslanstva političkih stranaka i mnogi drugi koji poštuju Hrvatske žrtve koje su svima stvorile svojim nesebičnim davanjem svojih života, neovisnu, samostalnu i europsku Hrvatsku.

foto-facebook

Nakon molitve odrješenja koju su zajednički predvodili don Marko Trogrlić, fra Ante Čovo i fra Stipe Bešlić, Klapa MUP-RH Sveti Mihovil otpjevala je Hrvatsku himnu Lijepa naša. Osim na spomeniku u Hrvacama, vijenci su položeni na još dva spomenika u Maljkovu, koji su podignuti na mjestima pogibije naših policajaca. O samoj komemoraciji i događajima od prije 31 godinu, medijima se prigodno obratio načelnik PU SD Slobodan Marendić…

S poštovanjem se moramo sjećati naših poginulih

‘Ovo je dan kada odajemo počast našim poginulim kolegama. Ovo su dani sjećanja od Oluje pa sve dalje što nam slijedi iznimno značajno za Hrvatsku, a na poseban način za našu PUSD. Uvijek s velikim poštovanjem moramo se sjećati naših poginulih policajaca i to je naš dug prema njima, a posebno ovoga dana na naših devet kolega koji su na ovom mjestu položili svoje živote za našu slobodu’, rekao je Marendić.

foto-facebook

‘Prije 31 godinu, 16. rujna oko 16 sati,  uslijedio je razulareni napad jna koju je predvodio ratni zločinac Ratko Mladić na pravcu prema Sinju. Bio je to krvavi obračun s nadmoćnim srpskim agresorom u kojemu su poginuli prvi Hrvatski policajci i branitelji Sinja. Djelatni i pričuvni sastav hrvatske policije stao je pred ogromnu vojnu silu ne štedeći svoje živote za sigurnost Grada Sinja i slobodu Hrvatske. Nekolicina hrvatskih policajaca su tih rujanskih dana mučki ubijeni od lokalnih Srba na ovom području.


Podijeli