FOTO-VIDEO-U Zagrebu predstavljena studija “Manjine u pluralističkoj demokraciji – od posebnih prava do zlouporabe”

Riječ je o studiji političkog zastupanja nacionalnih manjina i konstitutivnih zajednica u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Belgiji s novim modelom političkog zastupanja konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina u BiH...

foto-IDPI
Podijeli

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Zagreb i Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) Mostar su 26. rujna 2022. godine, u hotelu Antunović u Zagrebu, predstavili studiju „Manjine u pluralističkoj demokraciji – od posebnih prava do zlouporabe“.

Riječ je o studiji političkog zastupanja nacionalnih manjina i konstitutivnih zajednica u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Belgiji s novim modelom političkog zastupanja konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina u BiH. Tema studije je izrazito aktualna u okolnostima pripreme za održavanje Općih izbora u BiH 2. 10. 2022. godine.

Studija je izrađena u okviru projekta „Bosna i Hercegovina kao država potpuno ravnopravnih konstitutivnih naroda, kao i nacionalnih manjina i ostalih građana – niti više niti manje“, koji HKDN Zagreb i IDPI provode uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske kroz Javni poziv „Financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnoga društva“. Promociji je prisustvovalo 70ak gostiju, a obratili su im se dr. sc. Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova u Vladi Republike Hrvatske i doc. prim. dr. sc. Zlatko Vlajčić, dr. med, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Zagreb.

U predstavljanju studije su sudjelovali:

• dr. sc. Domagoj Knežević, Hrvatski institut za povijest, Savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova RH

• doc. dr. sc. Dražen Barbarić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Voditelj Stručnog tima IDPI

Ivan Vukoja, Predsjednik skupštine i član Stručnog tima IDPI

• Milan Sitarski, Glasnogovornik i član Stručnog tima IDPI


Podijeli