(FOTO) SVEČANI PRIJEM SVJETSKIH PRVAKA NA PANTOVČAKU Nakon slavlja na Trgu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala hrvatske Davis Cup reprezentativce!

SJAJNI PROMOTORI HRVATSKE DRŽAVE!...

PREDSJEDNICA URUČILA ODLIČJA PRVACIMA SVIJETA U TENISU -HRVATSKOJ DAVIS CUP REPREZENTACIJI
Podijeli

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je u ponedjeljak odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda države Hrvatske, te osvajanja Davis kupa…

“U ime Republike Hrvatske želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davis Cupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh” kazala je predsjednica zahvaljujući tenisačima na osjećaju ponosa kojima su ispunili milijune navijača u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta.

“Hvala vam što ste očarali sve ljubitelje tenisa svojim odgovornim ponašanjem i poštenim odnosom prema suparniku i publici, jer ste se predstavili kao zreli i odgovorni sportaši na ponos svojim obiteljima i svojoj domovini. To je posebno važno zbog sve naše djece i mladih koji u vama vide uzor i primjere ostvarenja vlastitih želja, snova i nada”, zaključila je predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović.

PREDSJEDNICA URUČILA ODLIČJA PRVACIMA SVIJETA U TENISU -HRVATSKOJ DAVIS CUP REPREZENTACIJI

Predsjednica je uručila odlikovanja Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom predsjednici HTS-a Nikolini Babić i izborniku Željku Krajanu, a Red kneza Branimira s ogrlicom dobili su Marin Čilić, Borna Čorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Igor Šarić i Lovro Zovko,  dok su Red hrvatskog pletera dobili Igor Borić, Mate Delić, Marin Galić, Dragan Hofšteter, Suzana Knežević, Robert Prusac, Igor Rajković i Velibor Viboh.

U ime nagrađenih zahvalili su predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i naš najbolji tenisač Marin Čilić.

D.J.


Podijeli