Podijeli

No, s neprimjerenim simbolima i četničkim pozdravima srpski su navijači nastavili i u na stadionu u Kalinjingradu… Na sve ovo nije se oglasio jako osjetjeljivi srbijanski predsjednik Vučić koji je ove dane kokodakao o tamo nekakvim hrvatskim domoljubnim pjesmama koje su ga podsjetile na dane kada je i sam sudjelovao u gubitničkoj velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i  BiH, kao sljedbenik i potrčko svog četničkog uzora koji je i sam u međunarodnom sudu u Haagu osuđen za ratni zločin.
Naime, dio navijača nosio je majice s likom Ratka Mladića, jednim od najgorih ratnih zločinaca. A dan nakon utakmice i poraza od Švicarske 2:1 na Instagramu se javio izbornik Srbije Mladen Krstajić koji ne skriva ogorčenje tvrdeći da sudac Felix Byrch u 66. nije pokazao na jedanaesterac nakon starta na Mitroviću.
Srbi ljuti na sve oko sebe, ali ne vide svoje provokacije na koje se ne osvrću.
Srpski navijači pozdravljaju sa četničkim pozdravom- ujedno na sebi imaju dukserice sa slikom balkanskog krvnika i najtežeg ratnog zločinca Ratka Mladića.
Foto-Reuters

Srbi ljuti na sve oko sebe, ali ne vide svoje provokacije na koje se ne osvrću.

– Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR – napisao je srbijanski izbornik Krstajić.

Njihove snove o pobjedi nad reprezentacijom Švicarske pokopala su dvojicaŠvicarskih Albanaca Shaqiri i Xhaka.

 

Srbi ljuti na sve oko sebe, ali ne vide svoje provokacije na koje se ne osvrću.

Osim na suca Brycha srpski su mediji bijesni i na švicarske Albance Shaqirija i Xhake.

Slavlje gola Granita Xhake i Xherdana Shaqirija iz 52. minute pokazivanjem albanskog orla obišla je svijet. Zvijezda Arsenala euforično je proslavila gol, a nakon utakmice je objasnio i zašto.

Foto-Reuters-Xherdan Shaqiri slavi svoj postignuti pobjedonosni pogodak protiv srbije

“Za mene je ovo jako poseban dan. Ovo je pobjeda za moju obitelj, za Švicarsku, za Albaniju i Kosovo, za sve koji su me podržavali. Nije ona usmjerena protiv naših suparnika. Bilo je to zaista emotivno”, rekao je Xhaka, čiji su roditelji iz Kuršumlije na jugu Srbije, a čiji je otac Ragip 1986. godine proveo tri i pol godine u zatvoru u Srbiji zbog demonstracija.

Dogodilo se to u njegovim studentskim danima u demonstracija protiv srpske tiranije nad kosovskim Albancima.

D.J.


Podijeli

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam + četiri =