FOTO -Split: Misa zahvalnica za kraj predavanja u ak. god. 2018./2019…

„Ovu smo akademsku godinu započeli zazivom Duha Svetoga pa je i dostojno da je zaključimo ovim zahvalnim slavljem“...

Podijeli

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i SKAC_ST, u petak 7. lipnja u crkvi Gospe od Zdravlja, studenti i profesori Sveučilišta u Splitu proslavili su “Te Deum” –misu zahvalnicu za kraj predavanja u akademskoj godini 2018./2019…

Misu je predvodio veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, uz koncelebraciju povjerenika za pastoral mladih dr.sc. don Mihaela Provića i župnika župe Gospe od Zdravlja fra Ante Udovičića.

Zahvalnost za proteklu akademsku godinu, uz studente i profesore, došli su iskazati i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell’Orco te voditelj Studentskog doma dr. Franjo Tuđman – Kampus Marijan Bašić.

Pozdravivši sve okupljene nadbiskup je naglasio kako Gospodin prati svaki naš početak i završetak. „Ovu smo akademsku godinu započeli zazivom Duha Svetoga pa je i dostojno da je zaključimo ovim zahvalnim slavljem“. U svojoj propovijedi, osvrćući se na evanđeosku riječ, istaknuo je kako je potrebno shvatiti širinu i dubinu Božje Riječi. „Širina je javnost – to je pozornica na kojoj nastupamo. Ali da bismo mogli ići u širinu potrebno je svjedočanstvo dubine, koje se rađa iz osobnog odnosa sa Gospodinom. Stoga, spuštanje u dubinu svojega bića učinit će nas uvjerljivima i prepoznatljivima na ovoj pozornici života“. Pojasnio je kako čovjek u svom porazu postaje svjestan Božje prisutnosti. „Nije nam drago ne uspjeti, ali ipak nam koristi. U svojem porazu postajemo svjesni Božje prisutnosti, i ne ostavljamo prostora svojoj samodostatnosti koja je mnogo puta prisutna u ljudskim uspjesima. Opasnost uspjeha je ne vidjeti Gospodina, i ne prepoznati kako je sve što smo u životu postigli dar Njegove ljubavi. Iskustveno prepoznati Gospodina u svojim uspjesima i neuspjesima odraz je zrelosti“. Na samom kraju mons. Barišić je na sve mlade zazvao blagoslov Duha Svetoga.

Povjerenik za pastoral mladih dr.sc. don Mihael Prović zahvalio je svim okupljenima profesorima i studentima na suradnji u ovoj akademskoj godini naglasivši brojne projekte koji su je učinili i više nego ispunjenom. Studentima je pak poželio plodonosno vrijeme ispitnih rokova koje je pred njima. Svetu Misu glazbeno je animirao SKAC band.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 20 =