(FOTO) SJEĆANJE NA SVE ONE KOJI VIŠE NISU S NAMA…PRISJETILI SE POGINULIH NAVIJAČA DINAMA POGINULIH U DOMOVINSKOM RATU…

U znak sjećanja na 13.5.1990. klub se prisjetio svih onih koji više nisu s nama....

13.05.2020., Zagreb - Prva momcad GNK Dinamo i uprava polozili su vijenac i zapaliti svijece na spomenik navijacima Dinama poginulim u Domovinskom ratu. Vlatka Peras, Kresimir Antolic, Amra Peternel, Mirko Barisic, Dominik Livakovic, Arijan Ademi.
13.05.2020., Zagreb - Prva momcad GNK Dinamo i uprava polozili su vijenac i zapaliti svijece na spomenik navijacima Dinama poginulim u Domovinskom ratu. Vlatka Peras, Kresimir Antolic, Amra Peternel, Mirko Barisic, Dominik Livakovic, Arijan Ademi.
Podijeli

Na današnji dan, 13. svibnja obilježava se 30 godina od nikad odigrane utakmice Dinamo – Crvena Zvezda na stadionu Maksimir. Upravo ova utakmica za mnoge označava nepisani početak Domovinskog rata…

U znak sjećanja na 13.5.1990. klub se prisjetio svih onih koji više nisu s nama.

Predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras, član uprave Krešimir Antolić, sportski direktor Zoran Mamić, glavni trener prve momčadi Igor Jovićević te prvotimci Arijan Ademi i Dominik Livaković predstavljali su delegaciju Građanskog nogometnog kluba Dinamo koja je u srijedu u jutarnjim satima položila vijenac i zapalila svijeće na spomenik svim navijačima Dinama (BBB)poginulim u Domovinskom ratu.

– Na neki način bio sam i sudionik tog događaja, tada sam bio u upravi kluba. Sjećam se kako je to izgledalo, pamtim cijelu nelagodu i erupciju nezadovoljstva zbog selektivnog pristupa policije koja je mirno promatrala zbivanja i divljanje huligana gostujućeg kluba na južnoj tribini. Žestoko su reagirali kada su naši krenuli u svojevrsni protuudar s namjernom da obrane stadion i zaštite svoje navijače. Bio je to pokazatelj društvenih kretanja u to doba. Sjećam se da smo u tom metežu i zbunjenosti razgovarali s tadašnjim vodstvom Crvene zvezde. Vođa puta bio je njihov tadašnji direktor Vladimir Cvetković, a vidjelo se da niti njemu i cijeloj delegaciji nije svejedno za sve to što se događalo. Cijela ta atmosfera prenijela se na sportska događanja i na neki način je pokazala i sugerirala kraj jednog sustava i jedne zemlje. Sa zgražanjem i ogorčenjem komentirao sam u tom trenutku događanja s Ottom Hofmannom, ranijim dugogodišnjim klupskim čelnikom. Na današnji dan prisjećamo se tog događaja i svih onih koji nisu više s nama, koji su izgubili živote u Domovinskom ratu – rekao je po završetku polaganja vijenca i odavanja počasti predsjednik kluba Mirko Barišić.

Počivali u miru.

M.M.

 


Podijeli